www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Jij Thorbecke? Kan, met 143 anderen: 29 mei te Ede
Richard Reekers on Thu, 2 May 2013 21:42:43 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Jij Thorbecke? Kan, met 143 anderen: 29 mei te Ede


Beste Nettime'ers 

Uw/ons netwerk bestaat uit maatschappelijk betrokken mensen. Vandaar dit verzoek zelf nota te nemen van bijgaande uitnodiging én om deze door te zetten. Mocht u dit bericht meerdere keren ontvangen, dan is sprake van overlappende netwerken. Excuus.

http://denktankmee.nl/

U kent waarschijnlijk Johan Rudolph Thorbecke wel; Neerlands staatsman die vorm en inhoud gaf aan de Nederlandse constitutionele monarchie en Grondwet. Maar. dat was 165 jaar geleden. 

Vandaag de dag is de wereld anders. Kijken we naar de snelheid van recente maatschappelijke ontwikkelingen, dan ligt het in de lijn der verwachting dat veranderingen elkaar steeds sneller zullen opvolgen.
Wij gaan er vanuit dat landelijke, provinciale en lokale politici samen met hun ambtenaren zich volledig inzetten voor de publieke zaak. Toch voelen steeds minder mensen zich vertegenwoordigd door het politiek-bestuurlijk systeem. Vreemd is dat niet; onze bestuurders moeten meer en meer rekening houden met hogere machten en krachten als: de EU, de financieel-economische wereld en grensoverschrijdende thema's als milieu en handel. En dit terwijl burgers zelf, met internet, social media en groeiende inzichten als zelfvoorziening, meer dan ooit een factor van betekenis vormen. 

Het democratisch huis van Thorbecke is anno 2013 hard aan vernieuwing toe. WijThorbecke is een politiekneutraal initiatief dat hieraan werkt. Op 29 mei te Ede starten doe- en denktanks om de eerste fundamenten te onderzoeken. Om precies te zijn gaan 144 mensen hiervoor vrijwillig maar niet vrijblijvend aan de slag via de methodiek van de 'appreciative inquiry' ( http://en.wikipedia.org/wiki/Appreciative_inquiry )
144 mensen die zich realiseren dat zij namens zichzelf actief zijn, maar ook namens hun: buren, collega's en medescholieren en -studenten. Komt een aantal van dit gros der samenleving uit uw kringen? Wij hopen van wel.

Wellicht tot de 29e, voor nu teken ik.

Met vriendelijke groet, 
namens WijThorbecke, projectsite: http://denktankmee.nl/


Richard Reekers

PS - We vragen een eigen bijdrage voor drankjes, hapjes en diner. WijThorbecke is onafhankelijk, net als ieder van ons.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).