www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] 12/9 Lezing The Prism of Evil Media in Het Nieuwe Instituut
Twan Eikelenboom on Sun, 8 Sep 2013 21:08:40 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 12/9 Lezing The Prism of Evil Media in Het Nieuwe Instituut


The Prism of Evil Media
Graham Harwood (YoHa) en Matthew Fuller (Goldsmiths, University of London) geven tijdens The Prism of Evil Media op 12 september in Het Nieuwe Instituut twee lezingen over ‘grijze media’. Grijze media zijn objecten en systemen die het leven onopgemerkt vormgeven, zoals magnetrons, papierversnipperaars, databases, Post-it notes en workflowsystemen. De discussie wordt geleid door curator en onderzoeker Annet Dekker. The Prism of Evil Media is onderdeel van zomerprogramma De Ruïne.

De term Evil Media komt van het gelijknamige boek van Matthew Fuller en Andrew Goffey. Evil Media is een filosofisch handboek over de rol van macht in de eenentwintigste eeuw. De auteurs nodigen lezers uit om de abstracte infrastructuren die in de samenleving werkzaam zijn te verkennen. Vervolgens speculeren zij over talloze manieren waarop deze systemen gemanipuleerd kunnen worden. Zonder een oordeel te vellen over grijze media, proberen de auteurs aan de hand van een aantal strategieën de onzichtbare macht van deze media op ons gedrag te doorgronden.

Geïnspireerd op het boek presenteert kunstenaarsgroep YoHa (Graham Harwood en Matsuko Yokokoji) in de installatie Evil Media Distribution Centre voorbeelden van grijze media die het leven onopgemerkt vormgeven. Het Evil Media Distribution Centre is te zien tijdens De Ruïne.

Details
Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam
Datum: 12 september
Tijd: 17.00 tot 18.30 uur
Kosten: 7,50 euro / 3 euro student
Aanmelden: http://theruin.thenewinstitute.nl/Prism
Het Nieuwe Instituut viert de innovatieve kracht van architectuur, design en e-cultuur. De organisatie is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur.
The New Institute celebrates the innovative power of architecture, design and e-culture. The organisation arose out of a merger between the Netherlands Architecture Institute; Premsela, the Netherlands Institute for Design and Fashion; and Virtueel Platform, the e-culture knowledge institute.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).