www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] 9 November Hackathon Publieke Omroep
Lex Slaghuis on Mon, 7 Oct 2013 11:37:36 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 9 November Hackathon Publieke Omroep


Hack 1,2,3! Hack 1,2,3â. Zaterdag 9 November: Hackathon Publieke Omroep mede mogelijk gemaakt door NPO en Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Apps bouwen, workshops volgen en prijzen winnen; we hebben een druk programma. TV kijken en radio luisteren kan nÃg leuker en de omroep is dan ook een beetje van ons.

Data
Inmiddels zijn de eerste datasets beschikbaar, zodat je alvast een kijkje kan nemen en met je App kan beginnen. Maar het beste ligt nog in het verschiet: programmagidsen, ondertiteling en (video)-fragmenten metadata.

Teams
Een aantal programmamakers (van de Nos, Tegenlicht, Pownews, Radio 4) gaan ook aan de slag met Omroep data en hacken mee. Je kunt je aansluiten bij hun teams of je aanmelden met een eigen team.

Op de dag zelf
Op de dag zelf kan je je App bouwen / afbouwen en meedoen aan diverse workshops. Aan het einde van dag worden de beste Apps geshortlist. Dit betekent dat als je je App afbouwt voor december tot een werkend prototype dat je dan een prijs van â500,- krijgt.

Naast gave Apps bouwen laten we ook zien wat er allemaal mogelijk is met Open Omroep Data. Hierdoor komt een Open Omroep een stukje dichterbij. Dus laten we aan de slag gaan!

Meld je aan op Hack de Overheid (http://www.hackdeoverheid.nl/hackathon-publieke-omroep-2/) !
Houd de website in de gaten voor meer informatie over de Hackathon of volg Hack de Overheid op Twitter ( {AT} hackdeoverheid) en Facebook (https://www.facebook.com/Hackdeoverheid) voor de laatste updates.


Groeten,

Team Hack de Overheid.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).