www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Oproep voor inzenden Pruys-Bekaert-prijzen design- en archi
ArchiNed Team on Tue, 19 Nov 2013 20:01:49 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Oproep voor inzenden Pruys-Bekaert-prijzen design- en architectuurkritiek. Doe mee & stuur op!


 
Oproep voor inzenden Simon Mari Pruys prijs voor designkritiek en de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek
Doe mee & stuur in!
 
De Simon Mari Pruysprijs voor designkritiek en de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek worden tweejaarlijks uitgereikt aan voorbeeldstellende kritieken op het gebied van design en architectuur in de Lage Landen die bijdragen aan een levendig ontwerpklimaat.
 
Deelname staat open voor iedereen die een artikel heeft geschreven over een aspect van het ontwerpklimaat (in de breedste zin van het woord). De tekst dient Nederlands- of Engelstalig te zijn. Auteurs kunnen eigen teksten insturen of artikelen kunnen door anderen worden genomineerd. (De organisatie zal contact opnemen met de auteur van de genomineerde teksten). De artikelen dienen tussen 1 oktober 2011 en 6 december 2013 gepubliceerd te zijn (druk of online). De teksten zijn tussen de 1000 en 4000 woorden lang. (Deze lengte is een richtlijn, geen harde eis.) Een hoofdstuk in een boek mag beschouwd worden als artikel.
 
De deskundige jury zal maximaal zes teksten nomineren, drie architectuurkritieken en drie designkritieken. De teksten zullen gepubliceerd worden op de website ontwerpschrijfkunst.org. De auteurs van de winnende teksten ontvangen eer en roem, een prijzengeld en hun teksten zullen tevens gepubliceerd worden op ArchiNed, op de website van Designplatform Rotterdam en op Dots Magazine.

Inzenden
Teksten kunnen tot 6 december 2013 18.00 uur uitsluitend digitaal in pdf format A4 formaat worden opgestuurd naar kritiekrprijs {AT} ontwerpschrijfkunst.org.
 
Uitslag
De winnaars van de Simon Mari Pruysprijs voor designkritiek en van de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek zullen bekend worden gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het voorjaar van 2014.

Jury
De jury Simon Mari Pruysprijs voor de designkritiek bestaat uit: Frederike Huygen, Dingeman Kuilman, Louise Schouwenberg en Daniel van der Velden. De jury Geert Bekaertprijs voor de architectuurkritiek bestaat uit: Marieke Berkers, Christophe Van Gerrewey, Arjen Oosterman, Eireen Schreurs en Ed Taverne.

Simon Mari Pruys prijs voor designkritiek en de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek zijn een initiatief van ArchiNed en Designplatform Rotterdam en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Jongeriuslab en Powerhouse Company.
 
Voor voorwaarde tot deelname aan de Simon Mari Pruys prijs voor designkritiek en de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek zie http://www.ontwerpschrijfkunst.org/prijsvraag/
 
Voor meer informatie over het Pruys-Bekaertprogramma zie de website ontwerpschrijfkunst 

Contact: mail {AT} ontwerpschrijfkunst.org


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).