www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Aankondiging Verbindingen/Jonctions 14 (zonder foto)
An Mertens on Thu, 28 Nov 2013 14:27:40 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Aankondiging Verbindingen/Jonctions 14 (zonder foto)


Beste,

Zou u deze aankondiging via nettime kunnen verspreiden ajb?

Hartelijk dank!
An


   Wordt u al geholpen ?

**http://vj14.constantvzw.org

*In de 14de editie van Verbindingen/Jonctions, 12 tot 15 december 2013 op verschillende locaties in Brussel, stelt Constant een feministische kijk op servertechnologie centraal. Of je nu Cloud, Autonoom, of DIY bent, je bent van harte welkom voor een mix van screenings, werksessies, performances, discussies en lezingen!*

V/J14 kijkt kritisch naar onze verwachtingen als technologie-gebruikers om voortdurend verbonden te zijn, en wel op al onze apparaten. De alom aanwezige technologische infrastructuur beïnvloedt ook ons begrip van plaats. En terwijl digitale toestellen overal in onze fysieke privé-omgeving aanwezig zijn, is een intieme omgang met de achterliggende technologie steeds moeilijker geworden. We vragen ons af wat het betekent dat we grote bedrijven voeden met onze massale hoeveelheid data-verkeer, en hoe we genetwerkte technologie kunnen inzetten om hartelijke leefomgevingen te creëren; servers, schijven, netwerken die plaats bieden aan kritiek, kunst, solidariteit en kennisuitwisseling. Waarvoor staan begrippen als gastvrijheid, hulp en dienstverlening in een digitale netwerkomgeving?

Welke doelen zou de 'server'-technologie moeten dienen en klopt dit met de fysieke en virtuele realiteit zoals we die ervaren? Hoe kunnen we netwerktechnologie in dienst stellen van creatieve experimenten? Heeft het zin om te parasiteren op de huidige web 3.0-noties van 'service'? Bieden we alternatieven? Verwachten we dat anderen ons die diensten verlenen? Kom mee brainstormen met geek-kunstenaars, techno fanaten, queer-academici, gsm-flashers, archivarissen, activisten en heel gewone mensen.

Met onder anderen: Reni Hofmueller, Domaine Public, BITNIK!, Maria Guggenbichler, Paul Otlet, Aymeric Mansoux, Roberta het dienstbotje en vele anderen.

Het volledige programma vindt u via http://vj14.constantvzw.org

--
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
An Mertens  |  www.adashboard.org
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).