www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Pixelated Revolution in Amsterdams theater Frascati
Geert Lovink on Wed, 22 Jan 2014 16:09:00 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Pixelated Revolution in Amsterdams theater Frascati


Pixelated Revolution

De Libanese kunstenaar Rabih Mroué, wiens werk nu te zien is in Museum Tot Zover, verzorgt twee performances in theater Frascati.

In de gewapende strijd die Syrië sinds 2011 beheerst, speelt één wapen een bijzondere rol: de mobiele telefoon. Burgers maken hiermee foto’s en filmpjes van de gewelddadigheden en sturen deze de wereld over. In zijn optredens gaat Mroué in op de rol die deze double shootings spelen in de opstand. De vele, vaak wazige beelden vertellen even schrijnende als onscherpe verhalen. Pogingen om helderheid te krijgen eindigen dikwijls in een waas van pixels. Op zijn eigen, innemende wijze neemt Mroué zijn publiek mee op zoek naar de betekenis van deze digitale, gefragmenteerde werkelijkheid.

‘Aangrijpend waargebeurd theater’ – NRC Handelsblad over Riding on a cloud

The Pixelated Revolution en ander beeldend  werk van Rabih Mroué is van 19 december 2013 tot en met 8 juni 2014 te zien in Museum Tot Zover op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam-Oost (Kruislaan 124). The Pixelated Revolution maakt deel uit van The Last Image, een serie van drie tentoonstellingen over de dood door het oog van de lens. Kijk voor informatie op www.totzover.nl

Bezoekers van de Mroué-performances in Frascati krijgen op vertoon van hun ticket gratis toegang tot het museum. 

Schrijver, acteur en regisseur Rabih Mroué (Beiroet, 1967) groeide op in het door burgeroorlog verscheurde Libanon, waar elke partij met geweld en propaganda zijn eigen waarheid uitdroeg. In zijn voorstellingen neemt Mroué fragmenten – krantenberichten, foto’s, film en ander gevonden materiaal – als startpunt voor even vermakelijke als scherpe beschouwingen over ‘waarheidsconstructie’. In zIjn eigen land kan zijn kritische werk vaak alleen in privévoorstellingen worden vertoond. In 2011 kreeg hij de Prins Clausprijs voor de ‘radicale bevraging van geheugen, macht, en de constructie van de waarheid’. Mroué stond in 2009 al in Frascati met de bejubelende lecture-performance Theatre with dirty feet en vorig seizoen met Rinding on a cloud.

De performances vinden plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari, aanvang 21.00 uur. PRIJS €17 / €13,50 LOCATIE Frascati 2.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).