www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] De Knuffel van Amsterdam
Rob Schrama on Fri, 23 May 2014 13:33:37 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] De Knuffel van Amsterdam


De Knuffel van Amsterdam                   

Op zondagmiddag 25 mei wordt in het Vliegenbos in Amsterdam-Noord âDe Knuffel van Amsterdamâ gehouden. Amsterdammers worden uitgenodigd om samen met hun vrienden naar dit bos te komen, om onder de lommerrijke olmen elkaar te omhelzen. 

Tijdens knuffelen wordt een wonderbaarlijk stofje aangemaakt in de hersenen: Oxytocine. Deze stof wordt ook wel het âknuffelhormoonâ genoemd. Veel knuffelen is gezond en maakt ons gelukkig. Met knuffelen openen wij ons hart naar elkaar. Daarom worden tijdens de âKnuffel van Amsterdamâ symbolisch hartjesstickers uitgedeeld en op het hart gedrukt.

Om 17:00 uur vindt de âgroepsknuffelâ plaats; ÃÃn grote gemeenschappelijke omhelzing, waar alle aanwezigen aan mee kunnen doen.

Initiatiefnemer van âDe Knuffel van Amsterdamâ is kunstenaar Rob Schrama. Over een maand organiseert hij in Jeruzalem, voor het 8ste opeenvolgende jaar, het vredes evenement âJerusalem Hugâ, waarbij Palestijnen en IsraÃliÃrs hand in hand hun wens naar vrede tot uitdrukking brengen. 

Een fototentoonstelling van deze âJerusalem Hugâ, met fotoâs van Rob Schrama en Dida Mulder, is voorafgaand aan De Knuffel van Amsterdam te zien in de nabijgelegen Nieuwendammerkerk, waar om 15:00 uur een toelichting door de kunstenaar wordt gegeven. De fotoâs zijn te koop voor â 35 per stuk (30x40 cm). De tentoonstelling is een onderdeel van de âMoskee en Kerkloopâ, die op deze dag in Amsterdam Noord wordt georganiseerd. 

Na afloop kunnen de aanwezigen met een korte wandeling over de fraaie Nieuwendammerdijk het Vliegenbos bereiken, om deel te nemen aan De Knuffel van Amsterdam.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plaats en Tijd:
De Knuffel van Amsterdam vindt vanaf 16:00 uur plaats bij de ingang van het Vliegenbos aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord (voorbij het Bredero College), op minder dan 10 minuten loopafstand van de pont van het Centraal Station naar het IJ plein. De groepsknuffel gebeurt om 17:00 uur.

De fototentoonstelling âJerusalem Hugâ is te zien in de Nieuwendamerkerk, Brede Kerkepad 6-8 te Amsterdam en is open vanaf 12:00 uur. Om 15:00 uur geeft Rob Schrama een toelichting op zijn werk.

Meer informatie?
Rob Schrama
Tel. 06-46608660
mail {AT} robschrama.nl 
www.jerusalemhug.org 


                 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).