www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] MH17 Showproces: Timmermans in toga
ravage on Mon, 28 Jul 2014 11:49:28 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] MH17 Showproces: Timmermans in toga


MH17 Showproces: Timmermans in toga

Nu een groot deel van de ontzielde lichamen van de slachtoffers van vlucht MH17 gerepatrieerd is, lijkt de regering Rutte/Timmermans klaar voor de schuldvraag. De massamedia werken in eensgezindheid mee aan dit showproces.

De kwestie is goed voorbereid. De Amerikanen leveren het bewijs, de 'tier-1' bondgenoten van het Angelsaksische kerngebied (GB, Australië) de oorlogsretoriek en trouwe cliënten aan de Russische grens (Oekraïne, Litouwen) de politieke ondersteuning. De ?pro-Russische separatisten? en Rusland zijn schuldig verklaard in een wereldwijd showproces, dat onmiskenbaar grote invloed zal krijgen op de internationale politieke situatie binnen Europa.

Een showproces is een juridische procedure, meestal strafrechtelijk, waarbij de schuld van de verdachte al bij voorbaat vaststaat en het eigenlijke proces vooral dient om een politieke boodschap naar het grote publiek over te brengen. Schuld wordt vastgesteld op basis van politieke motieven. De bewijsvoering is gebaseerd op flinterdunne 'aanwijzingen' en suggestieve interpretaties.

Gedurende de procesgang worden beklaagde en zijn advocaat ingesponnen in een web van manipulatie van betekenissen, valse bekentenissen en vijandsbeelden om hun geloofwaardigheid tot het nulpunt af te breken. Kafka meets Orwell. Wie zich wentelt in de westerse media en nog een spoortje van kritisch vermogen over heeft, kan zich niet anders dan totaal vervreemd voelen.

   lees verder:
http://www.ravage-webzine.nl/2014/07/28/mh17-showproces-timmermans-toga/

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).