www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Uitnodiging: New Gamegrounds: minifestival over games en th
Deborah Kraaijeveld on Thu, 9 Apr 2015 15:06:12 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Uitnodiging: New Gamegrounds: minifestival over games en theater


New Gamegrounds: minifestival over games en theater <https://www.mailinglijst.nl/redirect.aspx?l=436829&a=11916168&t=H&r=309308>

English below

New Gamegrounds is een tweedaags minifestival waarin de Brakke Grond in samenwerking met Playful Arts Festival de werelden van games, theater en performance bij elkaar laat komen. Wat kunnen game-ontwikkelaars en theatermakers van elkaar leren? Hoe verandert de beleving van de toeschouwer als zij een (inter)actievere rol krijgt?
New Gamegrounds start in de middag met een Playful Route, een uitgebreid programma van verschillende games, performances, workshops, een DIY escape room, een Short LARP, Pop-up play en meer. Tegelijkertijd gaan makers van verschilende achtergronden aan de slag met een Playful Jam (zie onder).
Na 20u00 volgen op beide dagen avondpanels waarin we de voor- en nadelen van gamification en de plek van ethiek en moraal in interactieve kunst bespreken. Te gast zijn onder andere SETUP met Urban Nudging, Duncan Speakman, Richard Barbrook  (Class Wargames) en Pawel Miechowski van 11-bit studios (verantwoordelijk voor de veelgeprezen This War Of Mine).
Of je nu geïnteresseerd bent in theater of games, of interactie in brede zin; laat je uitdagen door New Gamegrounds en de oprukkende aanwezigheid van het spel. Het volledige programma vind je op: www.brakkegrond.nl/<http://www.brakkegrond.nl/programma/1984/New_Gamegrounds/New_Gamegrounds_minifestival_over_games_en_theater/>


Datum / tijd / locatie
Woensdag 29 en donderdag 30 april 2015 van 16u00 tot 22u00
in de Brakke Grond, Nes 45, in het centrum van Amsterdam

Ticket en aanmelden
Een passe-partout voor 2 dagen, inclusief deelname aan alle activiteiten kost 17 euro, bij online bestellen 2 euro korting. Studentarief beschikbaar.
Bestel een ticket via www.brakkegrond.nl<http://www.brakkegrond.nl/programma/1984/New_Gamegrounds/New_Gamegrounds_minifestival_over_games_en_theater/>

i.s.m. Playful Arts Festival en DeBuren. New Gamegrounds wordt mede mogelijk gemaakt door stichting DOEN

------

Minifestival on games, interaction and theatre
During this two-day festival, game developers, interactive artists and theatre-makers will investigate the role of interactivity in games and theatre. Each day will start with workshops, game sessions and performances, and will continue with lectures in the evening. We will also host a Playful Jam in parallel. See the full programme: www.brakkegrond/<http://www.brakkegrond.nl/programma/1984/New_Gamegrounds/New_Gamegrounds_minifestival_over_games_en_theater/>


___________________________

Deborah Kraaijeveld
Communicatieassistent

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45 - 1012 KD Amsterdam
+31 (0)20 622 90 14
brakkegrond.nl<http://www.brakkegrond.nl/>
fb.com/brakkegrond<https://www.facebook.com/brakkegrond>
 {AT} brakkegrond<https://twitter.com/brakkegrond>
#brakkegrond<http://instagram.com/debrakkegrond>

Twee voorstellingen over de Eerste Wereldoorlog
Wo 8 apr, Johan Leysen, Trauerzeit: 'Omringd door een cellokwartet, een sopraan, een actrice, een beeldend kunstenaar en een cineast neemt Johan Leysen je mee in de wereld van de rouw en wat die aanricht in het hoofd van een jongen van tien'.
Do 9, Vr 10 en Za 11 apr, SKaGeN / Valentijn Dhaenens, De kleine oorlog: 'Zelden is zoveel gruwel voelbaar gemaakt met zoveel intimiteit', De Standaard.

2015 Is het jaar van BesteBuren: een jaar waarin we Vlaams-Nederlandse creativiteit en
culturele samenwerking vieren. www.besteburen.eu<http://www.besteburen.eu/>

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).