www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht: Bits of Freedom voert actie voor behoud Nederl
Geert Lovink on Mon, 13 Apr 2015 10:12:13 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: Bits of Freedom voert actie voor behoud Nederlandse netneutraliteit


From: Floris Kreiken | Bits of Freedom <floris.kreiken {AT} bof.nl>

Amsterdam, 13 april 2015

Vandaag start Bits of Freedom met andere burgerrechtenorganisaties 'Save the Internet', een Europabrede campagne om netneutraliteit te beschermen. Internetgebruikers nemen via de website www.savetheinternet.eu contact op met hun vertegenwoordigers in het Europees Parlement. Met een tweet, email of fax vragen ze hen een sterke positie te houden op netneutraliteit.

Internetgebruikers verliezen de vrijheid om te kiezen van welke diensten zij online gebruik maken als Europa geen echte netneutraliteit garandeert. De Europese Commissie en een aantal grote lidstaten willen een verordening aannemen die internetproviders de mogelijkheid biedt om extra geld te vragen voor online diensten. Het open internet is van fundamenteel belang geweest voor de economie en vrijheid van meningsuiting wereldwijd. We dreigen dat te verliezen voor een gesloten internet, met 'fast lanes' en 'slow lanes'. Internetproviders zouden niet moeten kunnen bepalen tot welke content gebruikers toegang hebben en welke niet. Voor Nederland zijn de ontwikkelingen in Europa extra zorgelijk, omdat in Nederland netneutraliteit wÃl goed is geregeld. Als de slechtere verordening wordt aangenomen in Europa, zet dat een streep door de Nederlandse wet.

âHet is ongelooflijk dat sommige lidstaten zich zo laten belobbyen dat ze nu roekeloos omgaan met deze technologie. Het zou heel slecht zijn voor zowel onze economie als voor de samenleving als netneutraliteit niet wordt gegarandeerd. Daarom doen we een beroep op EuroparlementariÃrs om zich sterk te maken voor netneutraliteit.â aldus Floris Kreiken van Bits of Freedom.

Hoewel het Europees Parlement zich vorig jaar in april uitsprak voor een sterke netneutraliteit, is het belangrijk dat zij de komende tijd dit goede werk voortzet. De komende weken zullen namelijk het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten achter gesloten deuren vergaderen over een overeenkomst. Die overeenkomst moet dan worden goedgekeurd door de lidstaten en het Parlement. Het is daarom belangrijk dat internetgebruikers nu handelen en hun vertegenwoordigers vragen om het internet te redden.

Bits of Freedom
Bickersgracht 208
1013 LH Amsterdam
Netherlands
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).