www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Driver's Dog -expositie PolakVanBekkum te Amsterdam
Esther Polak on Fri, 27 Nov 2015 20:50:55 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Driver's Dog -expositie PolakVanBekkum te Amsterdam


Beste vrienden en nettimers,

Hierbij willen we jullie allen van harte uitnodigen voor de opening van onze nieuwe solotentoonstelling en performance die dit weekend plaatsvinden:

Opening: Zaterdag 28 november 16-18 uur

Live Performance: Zondag 29 november 16.00 uur


Wij verwelkomen je dan graag om het werk, dat grotendeels is ontstaan tijdens ons verblijf in de Verenigde Staten, te laten zien. Een voorproefje van het maakproces, dat op een bijzondere manier bij de “drukwerk”-traditie van Rento Brattinga | galerie aansluit, vind je hier en hier. 

Tegelijkertijd vindt het Amsterdam Art Weekend plaats. Dit betekent dat de galeries in de buurt op beide dagen ook open zullen zijn en vaak een bijzonder programma hebben. 

De tentoonstelling zelf is te bezoeken tot 30 december

Hartelijke groet, 

PolakVanBekkum, Esther en Ivar 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Driver’s Dog | PolakVanBekkum
Solotentoonstelling en performance

Kunstenaarsduo PolakVanBekkum - Esther Polak en Ivar van Bekkum – laveert tussen de analoge en digitale wereld in een continue zoektocht naar nieuwe beleving van beweging in landschap. In ieder project gebruiken deze kunstenaars een bijzondere manier om de ervaring van het landschap te coderen. Bijvoorbeeld door mapping, GPS, Google Earth, geluid en laser gravures.

Driver’s Dog, de tweede solotentoonstelling van PolakVanBekkum bij Rento Brattinga | galerie, geeft een overzicht van de meest recente projecten van PolakvanBekkum. Schaduwen, sporen en etsen in het zand verbeelden hun road trip door de Verenigde Staten. Beweging van bewoners uit Philadelphia, door hen vastgelegd met GPS in hun project “250 Miles Crossing Philadelphia”,  zijn in laserstralen gebrand in papier, als een referentie aan historische landkaarten. In hun digitale animaties ondergaat men letterlijk beweging: gekleurde bollen trekken in een 2-dimensionale wereld van satellietbeelden een spoor door Philadelphia terwijl de eigenaren van de sporen hoorbaar zijn in voetstappen, omgevingsgeluiden en gehijg. 

In de performance "The Hunt for digital sunrises or how to reset your biological clock" komen de analoge en digitale wereld samen. PolakVanBekkum: "Af en toe keken we op van het scherm naar buiten, waar het door wolken en regen al opmerkelijk vroeg donker was geworden. De duisternis raakte ons niet. Wat wij keer op keer hervonden was REAL TIME."Opening: Zaterdag 28 november 16-18 uur

Live Performance: Zondag 29 november 16.00 uur


PolakVanBekkum | Driver’s Dog

Solotentoonstelling 27 november tot en met 30 december 2015 


Rento Brattinga | galerie

Lauriergracht 80

1016 RM Amsterdam

020- 6241491

woe – zat 13.00- 17.30 uur

http://www.rentobrattinga.com/


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).