www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] STRP Award for Creative Technology (ACT)
Nadine Roestenburg on Tue, 10 Jan 2017 10:10:06 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] STRP Award for Creative Technology (ACT)


STRP CALL TO ACT
De STRP Award for Creative Technology (ACT) is een nieuwe serie prijzen voor makers die de werelden van kunst en technologie met elkaar verbinden. STRP ACT bestaat uit één prijs van 30.000 euro voor het realiseren van nieuw werk door bewezen talent en twee prijzen van 15.000 euro voor het realiseren van nieuw werk door jong talent. Tijdens STRP Biënnale 2017 worden deze werken gepresenteerd. De deadline voor inzendingen is 15 januari 2017.

Ben jij een kunstenaar, ontwerper, coder of hacker met een fascinatie voor creatieve technologie en heb je een plan dat dringend uitgevoerd moet worden? Dan wordt het tijd voor ACTie.

Met de gloednieuwe STRP Award for Creative Technology (ACT) steunt STRP-makers met visie en verbeelding. STRP ACT biedt productionele begeleiding en substantieel budget voor de productie en presentatie van nieuw werk tijdens de STRP Biënnale, die plaatsvindt van 24 maart tot en met 2 april 2017. Het werk moet aansluiten bij het thema van de STRP Biënnale: Senses & Sensors.
 
STRP Biënnale 2017: Senses & Sensors
Senses & Sensors draait om waarneming: waarneming van onszelf en de wereld om ons heen. Hoe wij waarnemen, wat wij waarnemen en hoe voortschrijdende technologie deze waarneming steeds verder oprekt en verdiept. Senses & Sensors koppelt het biologische en het digitale, mens en machine vanuit een cultureel perspectief. Het zet interactie en immersie centraal.

STRP Biënnale bundelt creatieve technologie voor nieuwsgierige mensen. Bij STRP vind je al tien jaar spannende installaties naast experimentele voorstellingen en vernieuwende muziek naast prikkelende sprekers. Met 30.000 bezoekers in tien dagen vult STRP de immense hallen van het oude Philips Klokgebouw. 

STRP ACT positioneert Eindhoven en Noord-Brabant als dé regio die de toekomst voelbaar maakt in het nu. Projectpartners van STRP ACT zijn Brabant C, Sint Trudo en Park Strijp Beheer.
 
STRP ACT I
Twee prijzen van ieder 15.000 euro voor nieuwe projecten van jong talent. Het criterium is dat deelnemers niet langer dan vijf jaar geleden afgestudeerd mogen zijn als kunstenaar of ontwerper (op bachelor of master niveau) en woonachtig moeten zijn in de EU. Een maker of collectief kan slechts één voorstel indienen.

Het prijzengeld omvat alle realisatiekosten (ontwikkeling, materiaal, (huur)apparatuur, fee, reis- en verblijfkosten etc.). 
Het nieuwe werk wordt deel van het STRP Agency, wat betekent dat STRP als opdrachtgever zich, in nauwe samenwerking met de maker(s), gedurende vijf jaar inzet voor verdere distributie van het werk binnen haar internationale netwerk.

STRP ACT II
Eén prijs van 30.000 euro voor een nieuw project door een bewezen talent woonachtig in de EU. Een maker of collectief kan slechts één voorstel indienen. Het prijzengeld omvat alle realisatiekosten (ontwikkeling, materiaal, (huur)apparatuur, fee (niet meer dan 20% van het prijzengeld), reis- en verblijfkosten etc.) Het nieuwe werk wordt deel van het STRP Agency, wat betekent dat STRP als opdrachtgever zich in nauwe samenwerking met de maker(s) gedurende vijf jaar inzet voor verdere distributie van het werk binnen haar internationale netwerk.
 
SUBMIT YOUR ACT 
STRP nodigt makers uit om nieuwe werken voor te stellen die aansluiten bij het thema Senses & Sensors. Inzendingen worden zondag 15 januari 2017 tot uiterlijk middernacht geaccepteerd. Een internationale jury beoordeelt alle projectplannen en selecteert de winnaars. De winnaars worden op 30 januari 2017 bekend gemaakt. De desbetreffende projecten zullen tijdens STRP Biënnale, van vrijdag 24 maart t/m zondag 2 april, worden gepresenteerd.
 
Een volledige inzending omvat: een beschrijving van het project, twee tot vier foto's/illustraties en/of een link naar een video die je voorstel illustreren, een heldere en beknopte begroting die past binnen het maximale bedrag van de ACT die je hebt uitgekozen, en een recent CV. Zet alles in een PDF-bestand van maximaal 4 A4tjes en stuur het op naar: act {AT} strp.nl <mailto:act {AT} strp.nl>.

Let op: het totale bericht mag niet groter zijn dan 5Mb. Zet in de titelregel van jouw mail 'STRP ACT I proposal' of 'STRP ACT II proposal'. Voor meer info, bezoek onze website: www.strp.nl <http://www.strp.nl/>

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).