www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Nerveuze Systemen en Internet of Women Things
Viola on Fri, 13 Jan 2017 00:22:20 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Nerveuze Systemen en Internet of Women Things


Nerveuze Systemen in Tetem  
- “Go to Nervous Systems. If Black Mirror Had a Showroom, This Would Be It”
- “Going to SXSW should come with a ticket to the Nervous Systems exhibit.”

************************
*****Beste nettimers,*****       {AT} -}----   (ik geniet van de txt-only op nettime ;-)) 
************************
************************
Graag wil ik jullie weer uitnodigen voor een nieuw project, bij Tetem stel ik 2 tentoonstellingen samen: Nervous Systems & Internet of Women Things.
 
De Dutch Design Foundation heeft na het succes van Manifestations (die een Best of DDW 2016 titel won en in diverse dagbladen, blogs, magazines en zelfs bij de High Tech Campus in de overzichten op favoriet stond), gevraagd of we in 2017 partner willen worden van het World Design Event. In die expo wil ik de onderwerpen Virtual Intimacy en Internet of Women Things verder uitwerken: internet en technologie wat menselijker, socialer, beschermend, vrouwelijker, empowering maken. Dus ik verzamelde werken op gebied van care, wearables, smart food printing, baby body modifications, self-biohacking lacto bacteria self-grown sanitary napkin, etc. Ik zoek nog veel samenwerkingspartners en wil graag dat Internet of Women Things een wereldwijde nieuwe bottom-up stroming wordt! 
Urls:  www.internetofwomenthings.com  -  check IOWT workshop op FB  -  www.manifestations.nl

Welke dag moet ik komen? Zondag 29 januari is de opening, dan zijn er live performances. En de laatste 2 weken van de expo Nervous Systems is er een overlap met de expo Internet of Women Things (begint 9 maart).
 
Curator ViolaVirus onderzoekt in de komende tentoonstelling Nervous Systems welke invloed de gigantische hoeveelheden data hebben – die dagelijks door miljarden sensoren vergaard worden in onze dagelijkse communicatie en bewegingen – op het veranderen van ons gedrag en het begrijpen van onszelf en de maatschappij. Zullen de hedendaagse systemen met hun “duwende nervositeit” in staat zijn zichzelf te stabiliseren in de toekomst en bevatten zij de krachten van chaos, wanorde en onbekende echte of zelfbedachte bedreigingen? Wat betekent privacy wanneer het mogelijk is om iemand steeds makkelijker te identificeren, zowel van “anonieme data”, als van iemands vingerafdruk of ID-kaart? Wat blijft er van de wereld over wanneer deze geïnterpreteerd wordt door machines en systemen? Met werken van o.a. RYBN, Dries Depoorter, Leonardo Selvaggio, Heather Dewey-Hagborg, Robin Alysha Clemens en Octavia van Horik.
 
The Algorithmic Trading Freakshow van RYBN brengt de schokkende en speculatieve handel door algoritmen in beeld. TinderIn van Dries Depoorter legt een relatie tussen openbaar gepubliceerde LinkedIn en Tinder profielen en brengt de discrepantie tussen beiden in kaart. Maar wie is eigenaar van deze data?
 
URME Surveillance van Leonardo Selvaggio laat zien hoe gezichtsherkenningssoftware gehackt kan worden. DNA Spoofing van Heather Dewey-Hagborg gaat in op het anonimiseren van DNA. En Owned By No One van Robin Alysha Clemens vertelt het verhaal van mannen en vrouwen die strijden voor eigen privacy en daarbij eigenschappen die uniek en herkenbaar maken verstoppen of beschadigen. Maar wat heb je aan privacy, als je geen identiteit meer hebt?
 
The Password Club van Octavia van Horik onderzoekt ons dagelijks wachtwoord gebruik waarmee we toegang krijgen tot bankrekeningen, email en social media. Onze wereld is steeds meer met elkaar verbonden, met als gevolg dat we bewuster moeten omgaan met onze wachtwoorden. Maar wat is een goed wachtwoord? The Password Club biedt antwoord in het bedenken van sterke wachtwoorden en manieren om ze te onthouden.
 
Nervous Systems bouwt voort op een concept ontwikkeld door HKW en Tactical Tech

Nervous Systems: 
Expositieperiode: 19 januari t/m 26 maart 2017
Opening: zondag 29 januari 2017 om 15:00 uur met een performance van Octavia van Horik. Tijdens dit event is ook het performance event No Patent Pending van kunstenaarscollectief iii.

http://www.tetem.nl/portfolio/nervous-systems-curator-viola-virus

Locatie: Tetem | Stroinksbleekweg 16 | 7523 ZL Enschede
Openingstijden: maandag t/m zondag 11:00‐17:00 | Toegang: gratis
www.tetem.nl

groetjes,

Viola______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).