www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] 1968-2018 Voorpremière ZERO DAYS in Paradiso
Menno Grootveld on Sat, 28 Jan 2017 10:54:46 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 1968-2018 Voorpremière ZERO DAYS in Paradiso


Weg met alle doemscenario's over een kernoorlog, ontketend doordat president Trump op een onbewaakt ogenblik op de rode knop drukt en vergeet dat president Poetin zijn vriend is. Sinds de Verenigde Staten en Israel het Stuxnet-virus ontwikkelden en dat in 2010 loslieten op de ultracentifuges in het Iraanse nucleaire complex bij Natanz, zijn we een heel nieuw tijdperk binnengetreden, dat van de cyberoorlog. In de documentaire “Zero Days” van Alex Gibney wordt een angstaanjagend toekomstbeeld geschetst van staten en niet-statelijke organisaties (zoals terreurgroepen), die met behulp van zeer geavanceerde computerprogramma's proberen elkaars infrastructuur uit te schakelen.

Hoe realistisch is dit toekomstbeeld en hoe verhoudt dit verhaal zich tot de berichten over de inmenging door Russische hackers in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en tot de waarschuwingen van Edward Snowden over mass-surveillance die de wereld een paar jaar geleden opschrikten? Over deze en andere vragen buigen we ons aanstaande dinsdagavond 31 januari in Paradiso met hacker Vesna Manojlovic en mediafilosoof Geert Lovink in een nieuwe aflevering van het programma “1968-2018: Waar zijn wij nu?”

Vanaf 20 uur wordt in de Kleine Zaal van Paradiso eerst de hele documentaire vertoond en daarna is er ruime gelegenheid om met deze twee deskundigen van gedachten te wisselen. De presentatie is in handen van Menno Grootveld.

1968-2018 is een programma waarin de actualiteit wordt bezien vanuit het verleden. In de acht voorgaande afleveringen werd onder andere aandacht besteed aan Amerikaans en Europees populisme, de Baader Meinhof Groep, de ambities van het ‘socal design’, oude en nieuwe revoluties en de toekomst van de journalistiek.

Dinsdag 31 januari 2017
Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
Kleine zaal 20.00 uur
Zaal open 19.30 uur
Entree 5,- incl. daglidmaatschap
Meer informatie: http://paradi.so/ZeroDays
Voorverkoop vanaf 6 januari

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).