www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Fw: INFO ARCult: A NU SE MAI PLATI contributia sanatate 7%
Mirela on Mon, 8 Apr 2002 11:03:09 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Fw: INFO ARCult: A NU SE MAI PLATI contributia sanatate 7% din drepturile de autor si conexe


 
----- Original Message -----
Sent: Saturday, April 06, 2002 3:58 AM
Subject: INFO ARCult: A NU SE MAI PLATI contributia sanatate 7% din drepturile de autor si conexe

INFO ARCult*

Subiect: Contributia de sanatate de 7% din drepturile de proprietate intelectuala NU mai trebuie platita!
 

Decizia Curtii Supreme de Justitie cu numarul 289 din 29 ianuarie 2002 (la actiunea initiata de conf. univ. dr. Corneliu Liviu Popescu), ANULEAZA dispozitiile din Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (C.N.A.S.) nr. 74/2001 care prevedeau plata unei contributii de asigurari de sanatate de 7% din veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, declarind ilegala impunerea acesteia. Decizia CSJ este irevocabila si executorie, ceea ce inseamna ca din acel moment taxa NU mai trebuie platita si ca toti cei care au platit-o ar avea dreptul de a solicita restituirea acesteia.
        Aceasta contributie trebuie platita doar in cazul in care titularul dreptului de proprietate intelectuala nu are alte venituri.

De la C.N.A.S., respectiv de la Compartimentul juridic si contencios administrativ (prin d-na Lucia Bica, tel. 01-30 26 235) am aflat ca intr-adevar, in urma Deciziei CSJ, taxa respectiva nu se mai percepe, insa in ceea ce priveste recuperarea retroactiva a sumelor platite deja in contul celor 7% - aceasta face in prezent obiectul unui demers initiat de CNAS pe linga procurorul general pentru a declara recurs in anulare, sumele raminind in continuare blocate. Pentru mai multe informatii, am fost indrumati catre Casele de Asigurari Judetene/de sector.

Toti cei care doresc sa aiba un document oficial ce atesta incetarea obligativitatii platii acestei contributii pot contacta Asociatia ECUMEST pentru a obtine copia Deciziei Curtii Supreme de Justitie mai sus mentionata, care ne-a fost pusa la dispozitie de conf. univ. dr. Corneliu Liviu Popescu.

Va rugam sa transmiteti aceste informatii mai departe. Toti cei care nu doresc sa primeasca mesajele noastre informative (INFO ARCult) sint rugati sa trimita un mesaj pe adresa ecumest {AT} pcnet.ro.

Oana Radu, Coordonator program
Dan Ghita, Asistent program
Asociatia Culturala ECUMEST
 

*ARCult - Agentia Culturala Romana este un nou program al Asociatiei Culturale ECUMEST. El urmareste sa asigure sectorului cultural din Romania asistenta specializata (informare, consultanta, cerecetare) in domeniul politicilor si legislatiei culturale, sa faciliteze comunicarea si cooperarea in interiorul sectorului cultural si sa contribuie la o imbunatatire a cadrului in care sectorul functioneaza.
        Mai multe detalii despre acest program, in curs de lansare in cadrul unui proiect de actiune al programului Policies for Culture, in foarte scurt timp.
__________________________
Asociatia Culturala ECUMEST
CP 22-549 Bucuresti
Tel/fax: 01-315 74 97
Tel: 095-06 80 85
E-mail: ecumest {AT} pcnet.ro
si, in curind,
Website: www.ecumest.ro