www.nettime.org
Nettime mailing list archives

Re: [Nettime-ro] Raspuns, merci de incurajare,
perjovschi dan on Fri, 17 May 2002 17:15:13 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-ro] Raspuns, merci de incurajare,


Draga Nita Mocanu

1) vrei acum si vrei repede. daca se poate,sa-ti dea cineva o solutie magica. nu exista si oricum nu ti-o va da nimeni. nici aici nici "dincolo". daca ti se pare ca unui artist tinar in Londra ii este mai usor te inseli. A! ca are mai multe posibilitati...asta da. dar de aplicat si zbatut o face singur. Just ask Mircea Cantor.

2) ti-am recomandat institutii pe care le gasesti in Balkon de exemplu (vezi nr 6) sau pe lista asta pe care ceri ajutor. poate insa efortul este prea mare...

CIAC, SPACE, Galeria Gad, Galeria Noua, Centrul Sindan, ProHelvetia, Fundatia Format, Fundatia ArtEast se ocupa mai mult sau mai putin de mediul care te intereseaza. Unele au si buget (chiar daca mic) pentru asa ceva. Altele au expozitii bazate pe acest mediu. E posibil ca finantarea sa fie modesta sau inexistenta dar nimeni nu lucreza pe vorbe. Ai un proiect aplica cu el. Spui ca n-ai bani sa faci aplicatii. Si ce faci astepti sa ti le scrie altcineva?

3) Intrebarea ta este insa exacta. In clipa de fata in Romania nu exista un media lab unde sa-ti produci sau editezi un film video. Nu exista granturi individuale pentru productia unei instalatii video (dar nici a unui proiect arte povera). Nu ai la dispozitie nici o institutie tip broker care sa-ti liciteze proiectul ca sa atraga fonduri private. In general sponsorii nu sint interesati de instalatie si nici de instalatia video. Ceea ce se vede anuntat pe nettime-ro sau tiparit in Blkon e rodul unor eforturi individuale. Institutiile romanesti care se ocupa de arta contemporana sint institutii gazda. Nu producatori de proiecte ci un soi de hotele. Exceptiile sint minimale (ca si bugetele). De unde si rapiditatea expunerii: o noapte, o zi, cel mult o sapatamina.

Dar toate astea se aplica tuturor. N-ai decit sa intri in hora ca restul lumii. Vezi ca se face un show video-media la Tg Mures intra in contact cu organizatorii, propune proiecte etc, vezi ca Perifericul gazduieste instalatii video propunele oraganizatorilor proiectul tau, vezi ca CIAC e only media...go for.

Ca sa nu spun cite invitatii la te miri cite evenimente media au fost postate pe nettime...

4) nu nu sint un specialist.

5) pina una alta insa strategia ta a fost buna. uite cum vorbim noi despre problemele tale...

dan perjovschi



Do You Yahoo!?
LAUNCH - Your Yahoo! Music Experience