www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Fw: Accesul ONG-urilor culturale la fonduri publice
dcm foundation on Mon, 27 May 2002 18:40:20 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Fw: Accesul ONG-urilor culturale la fonduri publice


va trimit alaturat un mesaj privind accesul organizatiilor culturale neguvernamentale la fondurile publice.
mesajul este destul de mare insa este cred important pentru toti cei implicati in realizarea de proiecte culturale in romania/
toti cei interesati sa completeze chestionarul sunt rugati sa ia legatura cu asociatia ecumest.
 
va multumesc,
cosmin manolescu
 
director
fundatia proiect dcm
 
 
----- Original Message -----
Sent: Tuesday, May 28, 2002 12:25 AM
Subject: Accesul ONG-urilor culturale la fonduri publice

Subiect: Accesul organizatiilor culturale neguvernamentale la fonduri publice in Romania
(cercetare aplicata in cadrul programului ARCult) 
 

Asociatia Culturala ECUMEST, in parteneriat cu Institutul pentru Politici Publice, deruleaza in prezent in cadrul programului ARCult (prezentat in documentul atasat) o cercetare aplicata privind "Accesul organizatiilor culturale neguvernamentale la fonduri publice in Romania".

Aceasta cercetare isi propune sa analizeze relatia dintre autoritatile publice si organizatiile neguvernamentale ce activeaza in domeniul cultural, in special prin prisma mecanismelor de alocare a fondurilor destinate activitatilor culturale initiate de organizatiile neguvernamentale. Cercetarea urmareste totodata sa surprinda perceptia pe care autoritatile centrale sau locale o au asupra acestor organizatii, precum si specificitatile acestora in peisajul cultural romanesc.

In acest sens, contam din plin pe sprijinul asociatiilor si fundatiilor culturale ca  principali actori ai acestui demers. Va rugam, de aceea, sa aveti bunavointa de a ne impartasi experienta si propunerile dumneavoastra in acest domeniu, completand chestionarul atasat acestui mesaj.

Aceste chestionare, trimise unui larg numar de asociatii si fundatii ce deruleaza activitati culturale din intreaga tara vor constitui, alaturi de cele trimise autoritatilor publice centrale si locale, fundamentul pe baza caruia va fi redactat raportul final care va fi adus la cunostinta tuturor factorilor de decizie (Ministerului Culturii si Cultelor, autoritatilor locale si Parlamentului).

Acest raport va constitui punctul de plecare al unei viitoare mese rotunde consacrate subiectului, ce va pune impreuna reprezentanti ai celor trei sectoare esentiale in adoptarea politicilor publice: executivul, legislativul si sectorul cultural.

Speram, de aceea, sa avem sprijinul dumneavoastra si sa primim acest chestionar pana la data de 7 iunie pe e-mail la adresa ecumest {AT} pcnet.ro sau la numarul de fax 01 - 21 22 100. Va rugam, totodata, in masura disponibilitatii, sa ne trimiteti o prezentare a organizatiei dumneavoastra si a principalelor proiecte culturale pe care le derulati.

Va stam la dispozitie pentru orice intrebari sau informatii suplimentare la coordonatele de mai jos. Mai multe informatii despre ARCult puteti afla si din pagina web a programului: www.ecumest.ro/arcult.

Cu multumiri,

Oana Radu
Director programe
Asociatia Culturala ECUMEST

Violeta Bau
Director
Institutul pentru Politici Publice
_________________________
Asociatia Culturala ECUMEST
Adresa: Str. Batistei nr. 14, sector 1, Bucuresti
Tel/fax: 40-1-21 22 100
Tel: 40-95-06 80 85
E-mail: ecumest {AT} pcnet.ro
Website: www.ecumest.ro
 

Attachment: ARCult.doc
Description: MS-Word document

Attachment: Accesul ONG la fonduri publice - Chestionar.doc
Description: MS-Word document