www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Fw: [romania_eu_list] Re: tabere de volu
Irina Cios on Wed, 29 May 2002 12:15:17 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Fw: [romania_eu_list] Re: tabere de volu


 
 
YAP Bucuresti revine - cu scuze si cu precizari..
 
La lista, de mai jos, a tarilor in care se desfasoara tabere, va rugam sa adaugati:
Cehia, Danemarca, Honduras, Palestina, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Tanzania, Togo, Turcia, Ucraina, Ungaria.
 
 
----- Original Message -----
Sent: Wednesday, May 29, 2002 1:38 AM
Subject: tabere de volu

Youth Action for Peace este o miscare internationala de tineret, cu sediul la Bruxelles si cu filiale preponderent in Europa. Este membra, printre altele, a European Youth Forum, Co-ordinating Committee for International Voluntary Service, Association of Voluntary Service Organizations, European Bureau for Conscientious Objection. Are statut consultativ la UNESCO. Presedintia YAP este, in acest moment, detinuta de catre o romanca.
 
Schimburile de voluntari constituie una din principalele activitati ale YAP. In fiecare an, mii de tineri participa, in intreaga lume, la tabere de voluntariat, contribuind la derularea unor proiecte artistice, de dezvoltare comunitara, actiune sociala si protectia mediului - organizate de YAP insusi sau de organizatii partenere.
 
YAP Romania, cu sediul in Cluj, ofera, ca in fiecare an, posibilitatea participarii la astfel de tabere de voluntariat. 
Daca sinteti interesati sa participati, sinteti invitati sa parcurgeti urmatorii pasi:
 
1. Alegeti-va o tara sau mai multe - Belgia, Croatia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Muntenegru, Olanda - sau Ecuador, Egipt, Georgia, Honduras, India, Japonia, Mexic, Nepal.
 
2. Alegeti-va o tematica (mediu, social, arte, renovare); nu uitati: participarea la o astfel de tabara presupune voluntariat pe tematica aleasa (munca, adica! dar usoara), maximum 4-6 ore pe zi.
 
3. Redactati un mesaj de tipul:
'Draga YAP,
Am aflat de la... / de pe lista... / de pe un afis amplasat in... despre taberele de voluntariat ale YAP si sint interesat de tabere pe tema [vezi mai sus], in tara [vezi mai sus].
 
4. Trimiteti mesajul la una din urmatoarele adrese:
pentru Bucuresti - yap_bucharest {AT} europe.com
 
* in cazul Clujului, puteti veni direct la sediul central al YAP din str.Emile Zola 2, et.2, ap.7 - cu telefon prealabil la (064)190871
 
5. Veti primi o lista de descrieri de tabere (din care va rugam sa va selectati un maxim de patru optiuni) si un formular de inscriere. Formularul de inscriere, insotit de o fotografie color si de o taxa de inscriere*, va trebui returnat organizatorilor - direct ori in format electronic si/sau prin posta/mandat.
* COSTURI. Taxa de inscriere variaza in functie de continentul in care se desfasoara tabara de voluntariat si nu include nici unul din costurile legate de calatoria propriu-zisa (asigurare, viza, transport) - acestea fiind suportate de catre participant. Participarea propriu-zisa este, in general, gratuita (se asigura cazare si masa) - dar pentru unele tabere, organizatorii percep si o taxa de participare (acest lucru va fi indicat limpede in descrierea pe care o veti primi).
 
Dupa care urmeaza, dupa caz:
 
6. Primiti acceptul formal organizatorilor care va sosi via YAP. [Procedura de inscriere este derulata prin YAP.]
 
7. Primiti invitatie scrisa din partea organizatorilor - care va sosi fie via YAP, fie direct la dumneavoastra.
 
8. Va faceti bagajele si plecati in tabara - da, chiar asa!
 
9. VA INTOARCETI in tara - ca sa puteti povesti si altora si sa nu intrati in conflict cu diverse autoritati romane sau straine. 
 
 
Acestea fiind spuse, va asteptam entuziasmul de potentiali voluntari si, deci, mesajele.
 

Yahoo! Groups Sponsor
ADVERTISEMENT

Resurse relevante pentru procesul de integrare al Romaniei - pe site-ul EuroAtlantic Club
http://www.europe.org.ro/euroatlantic_club


Your use of Yahoo! Groups is subject to the Yahoo! Terms of Service.