www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] 'Imperiul...', versiunea in limba rusa
Bogdansuceava on Sun, 11 Aug 2002 07:13:24 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] 'Imperiul...', versiunea in limba rusa


In anii '50, un numar de militari romani si-au facut studiile in fosta Uniune Sovietica. Ca un paradox, in zilele imediat urmatoare lui 22 decembrie 1989 - cativa dintre ei au fost reactivati si numiti in pozitii militare importante. Din aceste noi functii, ei si-au urmarit promovarea, intr-un joc politic de natura proprie. Din aceasta situatie neasteptata s-a inspirat proza 'Imperiul generalilor tarzii'.

In 1993, aceasta nuvela a castigat concursul de proza scurta al editurii Nemira, in urma dezbaterilor unui juriu coordonat de Dan Petrescu. Publicata in 1999 in 'ArtPanorama', textul a fost inclus de Dan Silviu Boerescu in antologia 'Cele mai bune povestiri 1999'. In ultimii ani, aceasta nuvela a fost publicata atat de situl Editurii Nemira, cat si de cel al Editurii ALL.

De astazi, versiunea in limba rusa a acestui text se poate descarca in format pdf de la
http://www.revistarespiro.com/ebook.html
in traducerea lui Andrei Alecsandru si in editarea lui Adrian Rezus,
in cadrul colectiei Equivalences/Respiro.

Versiunea in limba romana a textului se poate accesa la:
http://www.msu.edu/~suceavad/Imperiul.htm

Volumul 'Imperiul generalilor tarzii si alte istorii' (in format clasic), continand 18 texte de proza, se afla in pregatire la Editura Dacia si va fi lansat in aceasta toamna.

Autorul este dator multumiri deosebite tuturor celor care au sprijinit acest proiect, in mod cu totul special Monei Mamulea, care a ingrijit versiunea romana a textelor.

Bogdan Suceava