www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] ART CENTRE BASEL
Pro Helvetia Bukarest on Wed, 18 Sep 2002 08:07:24 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] ART CENTRE BASEL


Title: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
ART CENTRE BASEL
Sternengasse 5, CH-4010 BASEL, Tel. 0041-61-1272 53 93, Fax 0041-61-272 54 34, E-mail: art.centre {AT} span.ch
 
Art Centre Basel si-a propus inca din 1984 sa organizeze expozitii de arta cu opere de cea mai inalta calitate sau sa preia opere de la muzee  internationale de elita. Art Centre Basel isi concepe proiectele pe regiuni (America de Nord, America de Sud, Europa, Japonia, Australia) si realizeaza cataloage cu expozitii, concepute si scrise de specialisti de renume.
 
Tocmai in aceste vremuri dificile din punct de vedere economic, diferite muzee si institutii se vad nevoite, din cauza bugetelor reduse, sa-si prezinte comorile lor de arta cu propriile mijloace, pe plan international. Art Centre Basel faciliteaza acestor institutii sa-si prezinte operele de prim rang unui public international. Astfel se pot crea contacte valoroase cu institutii partenere.
 
Prin conceperea catalogului cu expozitii, Art Centre Basel desfasoara munca la bazele de date, care din motive de timp sau economice nu poate fi realizata de institutiile respective la o scala cuprinzatoare. Pe langa recunoasterea internationala, institutiile vizate au si un castig substantial.
 
In acest sens, Art Centre Basel cauta muzee mari, colectii (chiar si private) renumite si institutii similare, dar si manastiri si biblioteci care sunt in posesia unor comori ascunse, care altfel nu pot fi expuse. Posibila ar fi de exemplu si o expozitie cu o anume tema, cu diferite persoane si institutii care sa expuna.
 
Ne-ar fi de un real folos sa primim de la dumneavoastra idei si propuneri.
 
Pe website-ul nostru puteti gasi informatii despre centru.
 
Thierry Greub
Art Centre Basel
 

________________________________________

Fundatia PRO HELVETIA Bucuresti

Str. Pitar Mos 10/1

RO- 70152 Bucuresti 1

Tel: +40-21-212 49 79

Tel./Fax: +40-21-201 71 79

www.pro-helvetia.ro