www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] invitatie pentru expozitia [number one]
galeria_noua on Fri, 20 Sep 2002 19:50:55 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] invitatie pentru expozitia [number one]


galeria nouă / new gallery
Str. Academiei 15, București 1
T/F: +40.21.313.5111
M: +40.744.357
 
vă invită miercuri 25 septembrie 2002, ora 18:00
la vernisajul expoziției de fotografie prilejuită de lansarea oficială a revistei artphoto
 
[number one]
 
25. 09 - 29. 09. 2002
 
Expoziția prezintă o selecție din lucrările artiștilor ale căror portofolii sunt incluse în primul număr al revistei artphoto:
Adrian Armanca
Andrei Calangiu
Ștefan Cosma
Alexandra Croitoru
Nicu Ilfoveanu
Răzvan Ion
Iosif Kiraly
Vlad Nancă
Ioana Nemeș
 
Deși a fost mult timp privată de un context coerent de promovare, observăm mai recent o nouă precepție asupra fotografiei ca mediu de creație, datorată și programelor / expozițiilor propuse de instituții precum Galeria Nouă.
 
artphoto, prin ediția tipărită și cea electronică, dorește să informeze publicul despre tendințele internaționale în fotografie / arta video și să promoveze artiștii români care utilizează aceste medii de exprimare artistică. Primul număr artphoto prezintă portofoliile câtorva din cei mai activi artiști români vizuali cu expunere internațională sau cu potențial deosebit.
 
“Am dorit ca revista-catalog să fie cât mai accesibilă. Forma tipărită este complementară celei electronice, www.artphoto.ro. Pentru o calitate bună a reproducerii lucrărilor numai analogul poate fi optim. Tiparul oferă mediul perfect de redare. Formatul electronic, însă, oferă spațiu nelimitat. O îmbinare reușită a celor două formule asigură expunerea maximă.”
Răzvan Ion, fondator & editor ArtPhoto
 
 
“Artphoto se vrea o alternativă, un alt mod de a percepe lumea, o voce nouă, un posibil drum, un proiect cu final deschis, fluid, în continuă transformare, creativ…
Artiștii de azi, cei autentici, nu mai fac fotografii, ci creează imagini. […] prelucrate, recadrate, recompusă, interpretată, modificată, procesată pe computer până când artistul decide că e gata să fie transferată pe un suport și expusă, singură sau ca parte dintr-o serie.
Pe scurt, vorbim de un nou mod de a percepe realitatea și de a o interpreta.
Artistul nu mai descrie ce vede prin imagini-martor meștesugite tehnic, menite să înfrumusețeze, să șocheze sau să constate sec un fapt, ci încearcă să surprindă desfașurarea fenomenelor în timp și spațiu printr-o anumită expresie oferită de secvențialitate și serialitate. Stilul nu se mai decodează în detalii clare, ci în expresia fluidă generală, în semantica mesajului.”
Cristian Crisbășan (extras din “Noua imagine” www.artphoto.ro )
 
 
Galeria Nouă este situată în zona Piața Universității, pe str. Academiei nr. 15, vis-à-vis de Institutul de Arhitectură, iar expoziția [number one] poate fi vizitată până în data de 29 septembrie 2002, de miercuri până duminică între orele 11:00 si 19:00.
 
Revista artphoto este realizată cu sprijinul Pro Helvetia și protip
ediție online: www.artphoto.ro
Parteneri media: Balkon, Observatorul Cultural, Romantic FM, http://www.bumerang.ro
 
Pentru informații suplimentare, fotografii, interviuri vă rugăm să ne contactați la următorul număr de telefon: 0721 880 926 – Dragoș Olea.
_________________________________________________________________________
Galeria Nouă este un spațiu de artă contemporană sub patronajul Primăriei Municipiului București, sprijinită de Fundația Pro Helvetia și Centrul Internațional de Artă Contemporană.
_________________________________________________________________________

Attachment: Invitatie number one.jpg
Description: JPEG image