www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] comunicat de presa Aerowaves 2002
dcm foundation on Mon, 4 Nov 2002 12:27:25 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] comunicat de presa Aerowaves 2002


Aerowaves 2002
 
In perioada 24 - 27 Octombrie la Amsterdam a avut loc reuniunea anuala a retelei europene de dans Aerowaves la care au participant 23 reprezentanti nationali. Aerowaves este o retea informala de dans fondata la Londra in 1996 de catre John Ashford directorul celui mai important teatru de dans londonez - The Place Theatre cu reprezentanti in 27 tari europene, care urmareste programarea si sprijinirea tinerilor coregrafi europeni. Romania este reprezentanta in cadrul acestei retele inca de la infiintare prin Fundatia Proiect DCM.
 
In cadrul competitiei pentru 2002, la care au participat 204 coregrafi din intreaga Europa, doi tineri coregrafi romani - Eduard Gabia si Ioana Macarie au fost selectionati printre primii 20 coregrafi.
In urma votului celor 23 de membrii corespondenti nationali, prezenti la reuniunea de la Amsterdam, Ioana Macarie a fost invitata sa prezinte piesa "Astazi la 19 PM", co-productie a Centrului MAD si UNATC, in data de 8 februarie 2003 pe scena The Place - Robin Howard Dance Theatre din Londra.
 
Alaturi de Ioana Macarie au mai fost selectionati urmatorii artisti: Antonio Montanile (Italia),  Joclécio Azeuedo (Portugalia), Claire Croizé (Belgia), Robert Tirpak (Republica Ceha) si companiile Wampeter (Russia), R.E.M. (Olanda), Two Fish (Germania), Ekka (Islanda), Ipso Facto Danse (Franta).
 
Prezenta tinerei coregrafe Ioana Macarie in cadrul selectiei finale a programului Aerowaves 2002 confirma inca odata ascensiunea dansului contemporan romanesc pe scena internationala europeana.
Participarea romaneasca in cadrul retelei Aerowaves este realizata fara sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor.
 
cosmin manolescu
corespondent national Aerowaves
------------------------------------------------
Fundatia Proiect DCM
Calea Victoriei 120, CP 22 - 183, Bucharest, Romania
tel./fax: + 40 21 212.5467
email: fest {AT} dnt.ro
www.dans.ro