www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] INFO ARCult: Finantari din Fondul Cultural National
Asociatia ECUMEST on Sun, 10 Nov 2002 20:11:26 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] INFO ARCult: Finantari din Fondul Cultural National


INFO ARCult*

Subiect: Ministerul Culturii si Cultelor lanseaza licitatia de proiecte ce vor beneficia de sprjin financiar din FONDUL CULTURAL NATIONAL in 2002
 

-- Tematica sesiunii 2002: protejarea, punerea in valoare a mostenirii culturale, dezvoltarea si promovarea valorilor culturale contemporane
-- Data limita de inscriere: 2 decembrie a.c., orele 16

Pentru mai multe detalii va prezentam comunicatul  de presa al Ministerului Culturii si Cultelor, ce poate fi consultat si in pagina de Stiri ARCult: www.ecumest.ro/arcult.htm sau pe site-ul ministerului, de unde puteti obtine si Ghidul si Formularele tip pentru solicitarea sprijinului financiar, la www.ministerulculturii.ro, sectiunea Presa, Comunicate.
 
 

COMUNICATUL DE PRESA al Ministerului Culturii si Cultelor

MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR anunta organizarea concursului /selectiei de oferte pentru acordarea sprijinului financiar din FONDUL CULTURAL NATIONAL.

In baza prevederilor art. 6 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 79/1998 privind organizarea si functionarea Fondului Cultural National, aprobata prin Legea nr.247/2001, si ale Hotararii Guvernului nr.789/1999 pentru aprobarea Normelor metodologice de acordare a sprijinului financiar din Fondul Cultural National, in anul 2002 se acorda sprijin financiar nerambursabil unor persoane fizice ori juridice de drept public sau privat, pe baza de contract, pentru initierea si derularea unor programe si proiecte culturale, in tara si in strainatate, destinate protejarii, punerii in valoare a mostenirii culturale, dezvoltarii si promovarii valorilor culturale contemporane.

Cuantumul sprijinului financiar ce poate fi acordat din Fondul Cultural National, privind aria tematica mentionata, este de cel mult 70% din valoarea devizului general pentru programe si proiecte culturale pentru a caror realizare se solicita acordarea sprijinului financiar de catre una sau mai multe persoane fizice sau juridice de drept privat, si cel mult 60% din valoarea devizului general pentru programe si proiecte culturale pentru a caror realizare se solicita acordarea sprijinului financiar de catre una sau mai multe persoane juridice de drept public.

Data limita de inscriere la concurs/selectia de oferte este 2 decembrie a.c., orele 16; dosarele de solicitare se depun la Ministerul Culturii si Cultelor, Directia Legislatie, Management, Sinteze, Metodologii, Piata Presei Libere nr.1, corp central, etaj 5, cam. 560, tel. 2230066, sau 2240067*, 2240375*/2717.

Concursul/selectia de oferte se va desfasura in data de 12 decembrie a.c.

Formularele tip (Cererea justificativa si Declaratia) pot fi obtinute de la Directia Legislatie, Management, Sinteze, Metodologii, sau accesand site-ul Ministerului Culturii si Cultelor, www.ministerulculturii.ro, sectiunea PRESA, COMUNICATE.

6 noiembrie 2002
________________________

Oana Radu, director programe
Asociatia Culturala ECUMEST

*INFO ARCult reprezinta un serviciu de informare a sectorului cultural romanesc in domeniul politicilor si legislatiei culturale, propus in cadrul programului ARCult. Pentru a va inscrie sau sterge din lista de distributie electronica INFO ACRult trimiteti un mesaj la ecumest {AT} pcnet.ro.
*ARCult - Agentia Culturala Romana este un program al Asociatiei Culturale ECUMEST ce urmareste sa asigure sectorului cultural din Romania asistenta specializata (informare, consultanta, cercetare) in domeniul politicilor si legislatiei culturale, sa faciliteze comunicarea si cooperarea in interiorul sectorului cultural si sa contribuie la o imbunatatire a cadrului in care sectorul functioneaza. Mai multe informatii la
www.ecumest.ro/arcult.htm.
____________________________
Asociatia Culturala ECUMEST
Str. Batistei nr. 14, et. 1, Bucuresti
Tel/fax: 021-21 22 100
E-mail: ecumest {AT} pcnet.ro
Website: www.ecumest.ro