www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Comunicat de presa
Anca Rotescu on Thu, 21 Nov 2002 15:41:26 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Comunicat de presa


Title: Message

Bucuresti, 21 noiembrie 2002

Fundatia CONCEPT in colaborare cu Fundatia Dramafest si cu Teatrul pentru Copii si Tineret ARIEL anunta organizarea, in perioada 21 – 25 noiembrie, la sediul Teatrului ARIEL din Targu-Mures, a unui workshop international cu tema Resource Centers – First Steps.

Aceasta intalnire face parte din Programul Art for Social Change al Fundatiei Culturale Europene dezvoltat in Romania printr-un parteneriat cu Fundatia CONCEPT.

Programul Art for Social Change isi propune sa constituie o umbrela pentru acele institutii si persoane preocupate de contexte care favorizeaza violenta si care realizeaza proiecte menite sa evite si sa previna starile conflictuale prin intermediul unor mijloace artistice.

In septembrie 2002,  in cadrul Programului Art for Social Change a inceput dezvoltarea primelor cinci Centre de Resurse pentru tineri confruntati cu violenta in Polonia, Estonia, Letonia, Serbia si Romania. Centrele de resurse isi propun sa promoveze formule alternative de educatie prin arta, cunoscuta fiind receptivitatea tinerilor fata de acestea.

La inceput de drum, a aparut nevoia fireasca de a organiza o intalnire intre reprezentantii Centrelor de Resurse.  Acestora li se adauga si colegi din alte tari, precum Albania, Bulgaria, Danemarca, Letonia, Muntenegru, Macedonia, Olanda si Serbia care dezvolta initiative similare.

Principalul obiectiv al prezentului workshop este dezvoltarea unei retele internationale care sa stimuleze schimbul de informatii, experienta si tehnici de lucru practicate in diferite tari.

Informatii suplimentare referitoare la Programul Art for Social Change se pot obtine de la:

Fundatia CONCEPT, persoane de contact Oana Mateescu omateescu {AT} concept.ro si Anca Rotescu arotescu {AT} concept.ro , telefon 021-311 12 52.

Fundatia Dramafest, persoana de contact Gavril Cadariu dfest {AT} orizont.net, telefon 0265-21 51 84.