www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Incheiere proiect Informatie si interactiune pentru promova
Anca Rotescu on Fri, 6 Dec 2002 16:04:28 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Incheiere proiect Informatie si interactiune pentru promovarea drepturilor omului


Title: Message

Bucuresti, 06. 12. 2002

Informatie si interactiune pentru promovarea drepturilor omului

Fundatia CONCEPT a desfasurat in perioada decembrie 2001 - noiembrie 2002 proiectul Informatie si interactiune pentru promovarea drepturilor omului, cofinantat de Uniunea Europeana prin programul Initiativa Europeana pentru Democratie si Drepturile Omului si de Ministerul Culturii si Cultelor. Proiectul a urmarit crearea unei retele informationale pe tema drepturilor omului pusa la dispozitia comunitatilor locale, prin dezvolatrea unor centre de educatie permanenta in cadrul bibliotecilor publice din Bucuresti, Brasov, Braila, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt si Sibiu. Scopul centrelor este de a spori oferta informationala educationala din Romania, precum si cunoasterea si intelegerea dreptului la informare al populatiei (alaturi de celelalte drepturi fundamentale ale omului).

In cadrul proiectului au beneficiat de instruire 42 de persoane din cadrul bibliotecilor judetene, din care peste jumatate lucreaza in contact direct cu publicul. Programul a inclus si un curs de relatii publice sustinut de experti in domeniul comunicarii si acreditat de Ministerul Culturii si Cultelor din Romania.

O alta componenta a proiectului a urmarit construirea si lansarea site-ului Human Rights Report, o sursa gratuita de informare si documentare care publica materiale proprii si monitorizeaza articolele din presa nationala si internationala referitoare la drepturile omului. Human Rights Report este o publicatie independenta, gratuita si difuzata exclusiv prin Internet. Redactata in limba engleza (www.hrr.ro) si romana (www.anchete.ro), este actualizata zilnic si este deschisa colaborarii cu ziaristi din tara, precum si cu presa straina.

Partenerii din cadrul acestui proiect au fost: Ministerul Culturii si Cultelor, Asociatia Editorilor de Presa On-Line; Biblioteca Municipala Mihail Sadoveanu Bucuresti; Biblioteca Judeteana George Baritiu Brasov, Biblioteca Judeteana Panait Istrati Braila; Biblioteca Judeteana Octavian Goga Cluj-Napoca; Biblioteca Judeteana Constanta; Biblioteca Judeteana V.A. Urechia Galati; Biblioteca Judeteana Gh. Asachi Iasi; Biblioteca Judeteana Gh. Sincai Oradea; Biblioteca Judeteana G.T. Kirileanu Piatra Neamţ; Biblioteca Judeteana Astra Sibiu.

Informatii suplimentare despre proiect pot fi obtinute de la sediul Fundatiei CONCEPT, telefon 021 313 24 08 / 021 311 12 52, fax 021 311 12 53, email: info {AT} concept.ro, persoane de contact Oana Mateescu si Monica Cugler.