www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Finantari alternative
Anca Rotescu on Wed, 11 Jun 2003 13:55:10 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Finantari alternative


Title: Message

                                                                                                                                                                             Bucuresti, 11 iunie 2003

    

De ce ar finanta companiile private proiecte culturale?

 

…pentru “asocierea imaginii companiei unei ramuri artistice; notorietate si publicitate; scutiri de taxe si impozite” – acestea au fost raspunsurile date de catre reprezentantii sectorului de afaceri in cadrul studiului Piata culturii in Romania, comandat de catre Fundatia CONCEPT si realizat de institutul “The Gallup Organization Romania” in 2000.

 Fundatia CONCEPT lanseaza in luna iunie o serie de consultari cu reprezentanti ai sectorului de afaceri, in cadrul proiectului Cooperare intersectoriala pentru stabilirea unor proceduri posibile de functionare a unei surse alternative de finantare a proiectelor culturale cu impact socio-educational, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare Dezvoltarea Societatii Civile 2000 si de Fundatia CONCEPT, cu un buget total de 22.700 EURO. Proiectul se deruleaza in parteneriat cu Ministerul Culturii si Cultelor si intervine intr-un moment in care fondurile acordate pentru domeniul cultural romanesc de catre marile organizatii finantatoare internationale se diminueaza considerabil.

 „Ceea ce ne propunem prin acest proiect este sa stimulam cooperarea dintre sectorul neguvernamental, cel de afaceri si cel guvernamental pentru a identifica un model de interventie menit sa duca la generarea unei surse alternative, independente de finantare a domeniului cultural. Rezultatele acestei initiative pot genera o serie de actiuni ce se vor rasfrange pozitiv asupra functionarii organizatiilor neguvernamentale care activeaza in domeniile cultural, social si educational.” a declarat Radu Mateescu, Presedinte Executiv al Fundatiei CONCEPT.

Principalele activitati ale proiectului vizeaza:

            Formarea unor grupuri de lucru si de promovare care vor include reprezentanti ai celor trei sectoare;

            Elaborarea strategiei de functionare a unei surse alternative de finantare, concomitent cu  formularea  unor oferte de colaborare pentru mediul de afaceri;

            Realizarea unui ghid explicativ al legii sponsorizarii si a unei colectii ce va include profilul proiectelor culturale care au obtinut sponsorizari in ultimii trei ani.

 

Speram ca veti fi alaturi de noi in urmatoarele luni pentru a gasi solutiile optime de functionare a unei surse alternative de finantare!

Pentru informatii suplimentare privind acest proiect, va rugam sa contactati Fundatia CONCEPT la telefon: 021-311 12 52; fax: 021-311 12 53; e-mail: info {AT} concept.ro, persoana de contact Monica Cugler.

 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/