www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] AlterMedia - prezentare
AlterMedia Romania on Sat, 28 Jun 2003 13:48:36 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] AlterMedia - prezentare


ARGUMENT
In ziua de azi, constatăm că principalele mijloace de informare in masă (incluzând presa scrisă, posturile de radio, canalele de televiziune, editurile si chiar marile portaluri de pe internet) sunt controlate de un numar restrâns de grupuri de interese care impun "curentul oficial". Ajunge să citesti titlurile ziarelor ca sa constati un dubios consens in prezentarea evenimentelor importante, diferentele constând in numărul crimelor si violurilor prezentate cu lux de amănunte.
In acelasi timp, Noua Ordine Mondială este din ce in ce mai puternic contestată, dar punctele de vedere ale celor ce i se opun se lovesc sistematic de blocajul mediatic impus de Establishment. Putinele mijloace de informare denumite "alternative" s-au aliniat si ele la tiparele ideologice ale corectitudinii politice, devenind adevărate portavoci ale extremei stângi. Pornind de la aceste constatari s-a nascut AlterMedia.
 
CINE SUNTEM
AlterMedia se vrea a fi o retea internatională de informatie alternativă, o comunitate informatională a celor ce refuză să mai creadă in "adevarul celor puternici". AlterMedia este vocea celor care nu isi sacrifică libertatea de expresie de dragul corectitudinii politice. Ea va functiona pe principiul unei agentii alternative de presă, având corespondenti in cadrul unor organizatii politice de orientări diferite din mai multe tări, care vă vor tine la curent cu informatiile pe care "n-ar trebui sa le aflati".
Dincolo de sensibilitătile politice diferite, membrii comunitătii AlterMedia au un punct comun: le sunt blocate dreptul la exprimare si accesul la informare.
 
CE DORIM  SA FACEM
Misiunea AlterMedia este de a oferi publicului stiri si comentarii despre evenimente pe care presa mainstream le ignoră, le deformează sau le tratează cu superficialitate, asadar de a aduce in atentia publicului fata nevazută a realitătii.  
 
CUM PUTETI CONTRIBUI?
Intrucât este in egală măsura un serviciu interactiv, AlterMedia dă cuvantul celor care nu au posibilitatea să-si prezinte altfel propria versiune sau propria opinie asupra anumitor teme. Dacă aveti ceva de spus si nu vi se dă voie să o faceti, dacă dati peste informatii interesante, dacă organizati activităti "incorecte politic", dacă vreti să faceti cunoscut un eveniment, trimiteti-ne contributiile voastre (texte, inclusiv fotografii in format .jpg, .gif, .png cântarind max. 96kB) la altermedia {AT} lycos.co.uk.
Daca ne trimiteti un text reprodus după un articol apărut intr-o publicatie, trebuie să ne precizati sursa precum si data aparitiei. Ne rezervăm dreptul de a nu publica o contributie, fără a ne justifica in vreun fel. Nu vom publica texte care contin injurii, incalcă legea sau instigă la incălcarea acesteia. 

http://ro.altermedia.info/
Pentru abonare la primirea stirilor, urmati linkul

250 business cards FREE! Create your own full-colour high-quality business cards easily online. Only at www.vistaprint.uk

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/