www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Portfolios Review 2 - noua generatie de artisti vizuali cu
galeria_noua on Wed, 9 Jul 2003 13:52:47 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Portfolios Review 2 - noua generatie de artisti vizuali cucerestepublicul


galeria noua / new gallery
str. Academiei 15, Bucuresti-RO
T/F: +40 21 313 511
M: +40 744 357 007
galeria_noua {AT} icca.ro
www.icca.ro/galeria_noua
Curator: Aurora Dediu
 
 
va invita miercuri                     9 iulie 2003, 18:00
 
la vernisajul expozitiei de fotografie
Portfolios Review 2
 
9 - 27 iulie 2003
 
Incurajati de succesul expozitiei Portfolios Review si de raspunsul publicului, echipa de la Galeria Noua revine cu Portfolios Review 2. Daca ideea principala a expozitiei este aceeasi - de a promova cei mai promitatori tineri artisti vizuali, de aceasta data alti artisti vor fascina publicul cu fotografiile lor.
 
Un eveniment conceput pentru curatori, artisti, publicul amator de arta contemporana si mass-media, Portfolios Review 2 ofera o selectie cu lucrari reprezentative ale celei mai tinere generatii de artisti vizuali:
 
Adrian Armanca
Alex Axinte
Luminita Cochinescu
Catalina Ionescu
Raluca Noveanu
Dana Postolea
Catalin Rulea
Anda Runtag
Maria Stan
Cristina Toma
 
O parte din artisti isi prezinta lucrarile pentru prima oara, de aceea expozitia este gandita ca un Portfolios Review, cu public. Acest tip de expunere si cadrul informal isi propun sa micsoreze distanta si stresul, specifice intalnirilor oficiale, prin care un tanar artist isi prezinta mapa cu lucrari la diversi curatori si critici; in acelasi timp, ofera si celorlalte categorii de public interesate de arta contemporana un material proaspat despre generatia de artisti in formare.
 
Portfolios Review 2 este, de asemenea, un exercitiu care incearca sa motiveze tinerii artisti sa-si continue cautarile si lucrul, chiar daca contextul cotidian nu este foarte stimulativ - expozitia fiind inclusa in programul de promovare a tinerilor artisti.
Acest program initiat in octombrie 2001 de curatorul Aurora Dediu, se doreste a fi o sansa de afirmare pentru studenti si tineri absolventi ai universitatilor de arta care lucreaza cu noile media: fotografie, arta video, animatie, proiecte multimedia, net art, instalatii interactive; astfel, acestia au ocazia sa expuna la Galeria Noua unul dintre cele mai dinamice spatii de arta contemporana din Romania.
 
Galeria Noua este situata in zona Piata Universitatii, pe strada Academiei nr. 15, vis-a-vis de Institutul de Arhitectura, iar expozitia Portfolios Review 2 poate fi vizitata pana pe data de 27 iulie 2003, de miercuri pana duminica intre orele 11:00-19:00.
Exclusive Internet Provider: RDS
Parteneri media / Media Partners: Business Review, Biz, Ziarul Financiar, Observator Cultural, Delta RFI, Balkon,
http://www.bumerang.ro, Campus
Marketing Communication: add - asociatie de tineret
 
Pentru informatii suplimentare, fotografii, interviuri, achizitii va rugam sa ne contactati la urmatorul numar de telefon: 0721 880 926 Dragos Olea
________________________________________________________________________
Galeria Noua este un spatiu de arta contemporana sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, sprijinit de Programul Cultural Elvetian in Romania si Centrul International pentru Arta Contemporana Bucuresti
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/