www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] "REGALITATEA IN ROMANIA "- Editura Compania
Dan Masca on Thu, 4 Mar 2004 15:16:10 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] "REGALITATEA IN ROMANIA "- Editura Compania


Editura Compania
Str. Prof. Ion Bogdan Nr. 16, Sector 1, 010539 Bucuresti
Tel. editura : 211 59 64 Fax : 211 59 48
Tel. departament difuzare : 210 66 90, 210 61 94
E-mail : compania {AT} fx.ro 
www.compania.ro

REGALITATEA IN ROMANIA 
1866-1947
de Ion Mamina


Format : 15 x 23 cm
252 pagini 
Pret : 240 000 lei


La 30 decembrie 1947, dupa 81 de ani in care a contribuit decisiv la construirea Romāniei moderne, monarhia a disparut printr-un hocus-pocus politico-ideologic. Peste noapte, din tara care trebuia sa devina comunista s-au sters urmele regalitatii, iar in carti istoria a fost rescrisa pentru uzul « omului nou ».

In lumea romāneasca de dupa 1989, recuperarea - necesara - a memoriei e departe de a se fi incheiat. Vorbind liber, fara teama cenzurii, despre personalitati si evenimente din istoria noastra moderna, ne dam uneori seama cit de firave sint ideile si informatiile pe care le vehiculam. Nici in manualele de istorie, dupa suprimarea unui urias tabu, nu s-a putut ivi in graba tabloul deplin al adevarului istoric. Unul din motive e si acela ca e vorba de un intreg « climat » dificil de reconstituit, compus din mii de date si fapte.


« Inainte de toate, cartea isi propune sa informeze. Iar informatia merge pina la detaliu. Cititorul va putea afla, astfel, in ce au constat prerogativele regale, care a fost cuantumul listei civile a fiecarui suveran, va descoperi biografiile membrilor Familiei domnitoare, va gasi amanunte despre organizarea Casei Regale. Totodata, gratie imaginilor, va vedea cum aratau insemnele regale, ordinul Coroana Romāniei sau statuile lui Ferdinand I din Oradea, Chisinau ori Orastie, vechiul Palat regal din Bucuresti sau castelul de la Balcic. Informatia, citatul din documente, gravura, pagina tiparita, fotografia au fost puse la contributie pentru a reconstitui deopotriva universul faptelor si atmosfera vremurilor in care s-a cladit Romānia moderna. »

Ion Mamina
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/