www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Muzeul National de Arta al Romaniei-Mirela Radulescu
radulescu mirela on Wed, 15 Dec 2004 12:30:29 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Muzeul National de Arta al Romaniei-Mirela Radulescu 

 
Expoziție eveniment *****De la Moore la Hirst – 60 de ani de sculptură britanică 
 

 
În cadrul Festivalului UK_RO 2004, British Council și Muzeul Național de Artă al României vă invită la conferința de presă care va avea loc cu ocazia deschiderii expoziției De la Moore la Hirst – 60 de ani de sculptură britanică, eveniment care încheie în România Festivalul UK_RO 2004 (www.uk-ro.net). Conferința de presă va avea loc vineri, 17 decembrie, ora 11.00, la Muzeul Național de Artă al României, în prezența doamnei Roxana Theodorescu, Director al Muzeului, doamnei Gabriela Massaci, Director de Arte și Comunicare al British Council România, domnului Carl Boehr, Președinte și CEO al Aviva Asigurări de Viață și domnului Colin Ledwith, curatorul expoziției. 
Expoziția De la Moore la Hirst continuă la București dialogul cultural între România și Marea Britanie început prin retrospectiva Brâncuși organizată de Tate Modern la Londra la începutul acestui an.

 

Este cel mai semnificativ eveniment expozițional dedicat sculpturii britanice în România de la expoziția Henry Moore din 1966 și un eveniment de anvergură în oricare din marile muzee ale lumii. British Council a mai organizat în ultimii ani evenimente de această desfășurare doar la Paris, Beijing și Teheran.

 

De la Moore la Hirst prezintă o retrospectivă a sculpturii britanice a secolului XX. Publicul va avea prilejul să vadă peste 50 de lucrări originale semnate de creatori de prim rang – pornind de la părintele sculpturii britanice moderne, Henry Moore, străbătând deceniile de inovație și experiment cu Barbara Hepworth, Eduardo Paolozzi, Richard Long, Tony Cragg, Anthony Caro, Antony Gormley, Mona Hatoum și ajungând astăzi la Damien Hirst, cel mai lăudat și controversat sculptor britanic contemporan. Un element special al expoziției îl constituie integrarea pentru prima oară a unui artist român, Paul Neagu, în ansamblul marilor nume ale sculpturii britanice. 

 

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 17 decembrie, ora 18.00 la Muzeul Național de Artă al României în prezența Ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, domnul Quinton Quayle, a Ministrului Culturii și Cultelor, Acad. Răzvan Theodorescu, a Directorului General Adjunct al British Council, Dr. Robin Baker, a Ambasadorului României la Londra, domnul Dan Ghibernea, a Directorului Muzeului Național de Artă al României, doamna Roxana Theodorescu și a Directorului British Council România, domnul Stephan Roman. 

 

Accesul la vernisaj se va face pe bază de invitație. Presa interesată să participe la eveniment este rugată să se acrediteze la Cătălina Ocheșilă, Coordonator Relații Publice.

 
Expoziția va fi deschisă pentru public în perioada 18 decembrie 2004 – 27 februarie 2005. Programul de vizitare al expoziției este: miercuri – duminică între orele 10.00 și 18.00. Pe parcursul celor unsprezece săptămâni expoziția va fi însoțită de o serie de activități de educație alternativ㠖 proiecții de filme, un spectacol de teatru, prelegeri, programe pentru familii (programul detaliat în Anexă).
 

British Council mulțumește partenerilor săi: Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Muzeului Național de Artă al României și partenerilor media: Graffiti BBDO și Șapte Seri. 

 

O mențiune specială de mulțumiri pentru compania Aviva Asigurări de Viață care s-a alăturat echipei de parteneri a evenimentului și a fost și sponsorul principal al retrospectivei Brâncuși organizată la începutul anului la Londra.

 

Detalii despre expoziția De la Moore la Hirst – 60 de ani de sculptură britanică pot fi obținute de la Codruța Cruceanu, Manager Programe de Artă. 

 

 
 

Festivalul UK_RO 2004 promovează identitatea și diversitatea culturală a Românei și a Marii Britanii printr-un program de evenimente care au loc pe parcursul anului 2004 în cele două țări. 

 

British Council                         Telefon       307.96.00 

Calea Dorobanților 14                     Fax          307.96.01     

București 010572                        Email        bc.romania {AT} britishcouncil.ro

România                              Web         www.britishcouncil.ro

 

 

British Council oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către educația și creativitatea britanică și stabilește relații durabile între Marea Britanie și alte tări. Pentru mai multe informații despre activitatea British Council în România vizitați: www.britishcouncil.ro             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANEXĂ 

 

PROGRAME EDUCATIVE

 

 

Program special de Crăciun:

  „Hai să vorbim despre om” – 19 decembrie, orele 11.00. Vizită în expoziție urmată de atelier constând în realizarea reliefului în ghips; 2 grupe de copii între 6 și 10 ani, respectiv 10-14 ani (aproximativ 40 copii).

Participarea numai pe bază de programarea la telefon 314 81 19.

 

Programe pentru familii:

  9 ianuarie – program pentru copii între 10 și 14 ani
  16 ianuarie - program pentru copii între 6 și 10 ani
  6 februarie - program pentru copii între 6 și 10 ani
  13 februarie - program pentru copii între 10 și 14 ani

Participarea numai pe bază de programarea la telefon 314 81 19.

 

PROIECȚII DE FILME DOCUMENTARE

 

  sâmbătă, 18 decembrie, ora 15.30: Henry Moore, Barbara Hepworth, Antony Gormley, Tony Cragg (versiune originala)

 

  duminică, 19 decembrie, ora 12: Martin Creed, Rachel Whiteread, Mona Hatoum, Gilbert&George (versiune originala)

 

  sâmbătă, 8 ianuarie, ora 15.30: Henry Moore, Barbara Hepworth, Antony Gormley, Tony Cragg (versiune originala)

 

  duminică, 9 ianuarie, ora 12: Martin Creed, Rachel Whiteread, Mona Hatoum, Gilbert&George (versiune originala)

 

·    sâmbătă, 22 ianuarie, ora 15.30: Martin Creed, Rachel Whiteread, Mona Hatoum, Gilbert&George (traducere disponibilă)

 

  duminică, 23 ianuarie, ora 11.00: Henry Moore, Barbara Hepworth, Antony Gormley, Tony Cragg 

 

  sâmbătă, 5 februarie, ora 15.30: Martin Creed, Rachel Whiteread, Mona Hatoum, Gilbert&George (traducere disponibilă)

 

  duminică, 6 februarie, ora 11.00: Henry Moore, Barbara Hepworth, Antony Gormley, Tony Cragg 

 
EVENIMENT
 

17-19 februarie, orele 18: “My Arm” (Brațul meu) spectacol de teatru, scris și interpretat de actorul britanic Tim Crouch 

 
Spectacolul pune în discuție cîteva dintre aspectele majore ale artei contemporane într-un limbaj simplu și direct, îndemnînd la reflecție asupra multor stereotipuri curente. 

		
---------------------------------
Do you Yahoo!?
 Yahoo! Mail - You care about security. So do we.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/