www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Master in Management si Politici Culturale in Balcani(Belgr
Asociatia ECUMEST on Wed, 11 May 2005 09:05:18 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Master in Management si Politici Culturale in Balcani(Belgrad)


Universitatea de Arte din Belgrad, Asociatia ECUMEST si Serviciul de cooperare si actiune culturala al Ambasadei Frantei la Bucuresti lanseaza inscrierea la programul de MASTER in Management si Politici Culturale in Balcani (Belgrad)

Data limita de depunere a dosarelor: 15 iunie 2005


Programul de Studii Postuniversitare in Management si Politici Culturale in Balcani este organizat de Universitatea de Arte din Belgrad (UAB) in colaborare cu Universitatea Lyon 2 si Institutul de Studii Politice din Grenoble, si este sustinut de Ministerul Francez al Afacerilor Externe, cu participarea UNESCO si a Initiativei Central Europene. Ambasada Frantei la Bucuresti, prin Serviciul de cooperare si actiune culturala, si Asociatia Culturala ECUMEST sint partenerii locali ai acestui proiect. 

Acest program se adreseaza absolventilor care poseda deja o diploma universitara sau tinerilor profesionisti din domeniul cultural din intreaga regiune balcanica ce poseda cunostinte solide de limba franceza si/sau engleza. Programul post-universitar are ca scop formarea viitorilor manageri ai organizatiilor culturale publice sau private din regiune, furnizindu-le instrumente de analiza teoretica si operationala necesare, pentru dezvoltarea si punerea in practica a politicilor si a proiectelor culturale.

Programul se deruleaza pe parcusul a doi ani de studiu. Primul an (1 nov 2005 - 31 mai 2006) este consacrat cursurilor, dezvoltarii de proiecte, studiilor de caz, precum si unei vizite de studiu. Cel de-al doilea an este destinat unui stagiu practic de 3-6 luni intr-o institutie culturala din Balcani sau din Franta, precum si redactarii tezei de absolvire. 

Studentii nefrancofoni pot urma, in cadrul universitatii, cursuri de limba franceza 6 ore/sapt). Cursurile vor avea loc in limba franceza (cu traducere consecutiva in engleza) sau in limba engleza.

Absolventilor francofoni li se va acorda Diploma franceza pentru ciclu 3 - Master, eliberata de catre universitatile Pierre-Mendès France din Grenoble si Lyon 2 Lumière. Studentii anglofoni vor primi diploma de Master in Management Cultural, eliberata de Universitatea de Arte din Belgrad.


Conditii de inscriere: 
> fluenta in franceza sau engleza
> titular al unei diplome universitare (minimim 4 ani de studii) sau experienta relevanta in domeniul cultural. 

Procedura de inscriere:
Dosarul de inscriere (in limba engleza sau franceza) trebuie sa includa:
1) formularul de inscriere completat, insotit de o scrisoare de motivatie in care candidatul va explica relevanta cursului pentru cariera sa profesionala, precum si un Curriculum Vitae (de trimis in varianta electronica pe adresa coordinator {AT} arts.bg.ac.yu pina la data de 15 iunie 2005);
2) copii scanate ale diplomei universitare sau ale foii matricole (trimise la coordinator {AT} arts.bg.ac.yu sau prin posta in atentia Darjei Butigan, UAB);
3) traducerile legalizate ale diplomei universitare sau ale foii matricole (ce trebuie trimise prin posta de catre candidatii selectionati, in atentia Darjei Butigan, UAB, pina la data de 15 septembrie 2005). 

Procedura de selectie
Selectia candidatilor va fi realizata pe baza dosarelor de catre o Comisie de selectie in cadrul Universitatii de Arte din Belgrad. 

Candidatii francofoni pot solicita o bursa de studiu din partea Ambasadei Frantei la Bucuresti, cei selectionati urmind a fi supusi unui interviu ce va avea loc la Bucuresti pina la 15 iulie 2005.

Taxele de scolarizare sint de 1.100 euro pe an. Studentii care nu beneficiaza de burse isi vor acoperi costurile sederii in Belgrad. 

Mai multe detalii si formularele de inscriere sint disponibile la www.ecumest.ro sau la datele de contact de mai jos. 


Antena Romania
Asociatia Culturala ECUMEST
Oana Radu, Stefania Ferchedau
adresa: Str. Batistei nr. 14, 020937 Bucuresti
tel/fax: 021-21 22 100
email: ecumest {AT} ecumest.ro

Universitatea de Arte din Belgrad
Darja Butigan
adresa: Kosancicev venac 29, Belgrad, Serbia & Muntenegru
tel: +381 11 2626 994
email: coordinator {AT} arts.bg.ac.yu
website: www.arts.bg.ac.yu


--------------------------------------------------------------------------------

1% pentru tinerii artisti din Romania


Incepind cu anul 2005, contribuabilii persoane fizice pot decide direct asupra folosirii unei parti din impozitul datorat statului prin directionarea catre o organizatie non-profit a 1% din acest impozit.

Puteti contribui la crearea unui fond de sustinere a tinerilor artisti din Romania, daca la depunerea declaratiei de venit global veti directiona 1% din impozitul dvs. catre Asociatia Culturala ECUMEST. Cum: prin completarea, in Declaratia de venit global (respectiv Formularul 200, capitolul H.2), a datelor noastre de identificare, dupa cum urmeaza: 

Nume: Asociatia Culturala ECUMEST
Cod fiscal: 12384576
Cod IBAN: RO23 RNCB 501 00001 7963 0001/ROL

Un fond de sustinere a tinerilor artisti romani ar permite continuarea si dezvoltarea activitatilor de sprijinire a mobilitatii si creativitatii tinerilor artisti initiate de asociatie incepind cu anul 2002: calatorii de studiu si participari la festivaluri internationale pentru facilitarea unei veritabile confruntari cu tendintele artistice internationale; organizarea cu regularitate a unor ateliere dedicate artistilor din diverse domenii, etc.

Mai multe detalii despre activitatea ECUMEST sint disponibile la www.ecumest.ro sau contactindu-ne la coordonatele de mai jos.

Va multumim pentru sprijin.


Echipa ECUMEST

__________________
Asociatia ECUMEST 
Adresa: Str. Batistei nr. 14, 020937 Bucuresti 
Tel/fax: 021-212 21 00 
E-mail: ecumest {AT} ecumest.ro
Website: www.ecumest.ro --------------------------------------------------------------------------------

Infiintata in 1998 si activind atit in Romania, cit si in tarile Europei de est, Asociatia ECUMEST deruleaza proiecte nationale si internationale menite sa conduca la o dezvoltare si o profesionalizare a sectorului cultural, la o imbunatatire a cadrului in care acest sector functioneaza, avind totodata ca scop permanenta sustinere a creativitatii si facilitarea cooperarii intre tinerii artisti din regiune, ca raspuns la nevoia generala de dialog si mobilitate pe plan european.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/