www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] BLACK
teodor graur on Sun, 15 May 2005 10:06:52 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] BLACK


Comunicat de presa:
 
 
HT003 galery va invita marti, 17 mai, orele 18.00
 
la expozitia "BLACK", un proiect de CUZINA.
 
 
 
CUZINA (n.1978 - A-35 eligibila) absolventa a Universitatii Nationale de Arta in 2004, a avut deja, doua expozitii personale: "S-a mai facut", La Scena Gallery, si "Improvizatie", Clubul Francez, Bucuresti, in acelasi an. Sunt proiecte cu desfasurare in timp si / sau cu investigarea unor zone urbane, cu finalitate in instalatii si fotografie. Autoarea prefera demersul conceptual, desi practica si pictura informala. Uneori cele doua tipuri sunt asociate, ca in cazul proiectului "S-a mai facut", un comentariu despre originalitate in arta contemporana - aplicand eticheta respectiva mai intai pe propriile lucrari' apoi pe ale altor artisti. Conceptualul ramane, insa, mijlocul ei predilect: "Improvizatia denota tendinta de a construi, a repara, a ascunde, a acoperi, a imbunatati intr-un mod provizoriu. Aceasta stare de provizorat, de improvizatie materiala este, bineinteles, o proiectie a unei realitati interioare." (Improvizatie). Sau: interventia "Insertie urbana"- in site installation,
 care imita acumularile de deseuri existente, ori "Plastic game", o poveste cu animale-jucarii, in care "imaginea personajelor acoperite cu o folie de plastic aduce in atentie o falsa protectie mergand pana la situatii claustrofobice."
 
Proiectul "Black" porneste de la asumarea situatiei "grele" a environmentului urban - poluare de toate felurile, destructurare, gunoaie si cunoscutul "gri romanesc" - mediul in care traim, caruia i se contrapune radicalul BLACK, dar nu sub forma lui obisnuita de negru, ci violent colorat - artificiu care are ca scop "demascare petelor gri, demitizarea cliseelor, innegrirea prin culoare si convietuirea cu E-2005, aroma identic naturala cu sine", dupa cum spune artista. Intr-o actiune subversiva, a marcat locuri si obiecte din mediul urban, care, prin intermediul fotografiei, sunt expuse in galerie. Apa si cerul au fost marcate direct pe imaginea foto.
 
T.G.

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/