www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] concurs de desen henkel
perjovschi dan on Tue, 17 May 2005 18:24:13 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] concurs de desen henkel


Incep inscrierile pentru a patra editie a Premiului Henkel CEE pentru Arta
 

Competitia din acest an este dedicata desenului contemporan

 

 

Bucuresti, mai 2005 – Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) invita artisti din Europa Centrala si de Est sa participe la cea de-a patra editie a competitiei “Premiul Henkel CEE pentru Arta”. Acest premiu acopera intr-un interval de trei ani, trei domenii ale artei contemporane: desen, fotografie si design. Editia din acest an este dedicata, din nou, desenului contemporan. Adresandu-se artistilor din 28 de tari, marele premiu, in valoare de 5.000 Euro, urmareste imbunatatirea modului de percepere a particularitatilor culturale ale regiunii, contribuind la procesul integrarii europene. Pentru prima data de la debutul acestei competitii, anul acesta preselectia se va organiza in Romania, in cazul in care se vor inscrie in competitie mai mult de cinci artisti romani. 

 

Pentru a veni in sprijinul tinerilor artisti, Henkel CCE ofera si la aceasta editie “Premiul pentru Tineri Artisti”, in valoare de 1,500 Euro, acordat participantilor la programul cultural “Artists-in-residence” derulat de organizatia KulturKontakt Austria. 

 

Editia de anul acesta a Premiului Henkel CEE pentru Arta este dedicata desenului contemporan. Castigatorul va fi ales de un juriu international si va primi 5,000 Euro. In afara premiului, Henkel CEE il va sprijini pe castigator sa isi deschida o expozitie si in tara sa de origine. O alta componenta atractiva a Premiului Henkel CEE pentru Arta este o expozitie a celor mai bune lucrari ale artistilor inscrisi in competitie, care va avea loc la Viena in noiembrie 2005. 

 

Pentru prima oara in istoria acestei competitii, anul acesta, premiul urmareste o implicare mai activa pe plan regional, prin organizarea unei preselectii locale in tarile cu mai mult de cinci concurenti inscrisi in competitie. In acest caz, un juriu alcatuit din personalitati importante ale mediului artistic local si un reprezentant al companiei Henkel Romania, va selecta in luna iulie cinci lucrari care vor intra in procesul final de selectie de la Viena. Stabilirea procesului decizional si la nivel local urmareste cresterea interesului pentru acest premiu din partea publicului larg. 

 

In cazul in care sunt maximum cinci inscrieri in competitie, lucrarile vor fi transmise direct la Viena, unde va avea loc selectia finala. 

 

Rezultatele finale se vor comunica la Viena in luna septembrie, in cadrul unei festivitati speciale.

 

Pentru inscrierea in concurs sunt necesare urmatoarele materiale: 

-     Curriculum vitae si documente care sa ateste dezvoltarea profesionala a artistului (in lb. engleza sau lb.germana) 

-     3 desene originale neinramate (doar in tub de carton sau plastic) 

-     Dimensiunile acestora nu trebuie sa depaseasca 120 cm x 85 cm (in cazul unui desen mai mare se va trimite o fotografie color a desenului, cu dimensiunile 18 cm x 26 cm)

-     Nu se accepta reproduceri grafice (cu exceptia monotipului) 

-     Nu se accepta fotografii 

-     Nu se accepta grafica pe calculator (cu exceptia cazului in care lucrarile s-au realizat folosind un mouse de calculator sau palmul) 

-     Lucrarile nu trebuie sa fie anterioare anului 2000 

-     Competitia este deschisa artistilor din urmatoarele tari: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bielorusia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan si Ucraina.

 

Henkel CEE nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderea sau deteriorarea lucrarilor de arta. Juriul va selecta finalistii si castigatorul premiului dintre lucrarile inscrise in concurs. 

 

Lucrarile create de cei cinci finalisti nominalizati vor fi expuse publicului in cadrul unei expozitii organizate la Viena in luna noiembrie 2005. Artistii vor fi rugati sa permita expunerea lucrarilor lor in cadrul expozitiei. Compania va suporta costuri de transport de aproximativ 150 Euro. 

 

Lucrarile inscrise de artisti in concurs vor fi returnate dupa deliberarea juriului sau dupa expozitie. Nu se percepe taxa de participare la concurs. 

            
Inscrierile pentru premiul Henkel pentru Arta, editia 2005 se vor depune pana cel tarziu 24 iunie 2005 (data postei) la urmatoarea adresa: Graffiti BBDO
Departamentul de Relatii Publice

Str. Dr. Nicolae Turnescu nr. 1A

Bucuresti

 
Pentru mai multe informatii, va rugam contactati Graffiti BBDO, Roxana Poede, tel: 021 – 316 02 00/ fax: 021 – 316 02 07/12

		
---------------------------------
Yahoo! Mail Mobile
 Take Yahoo! Mail with you! Check email on your mobile phone.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/