www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Info ARCult: Administratia Fondului Cultural National anunt
Asociatia ECUMEST on Mon, 21 Nov 2005 09:59:50 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Info ARCult: Administratia Fondului Cultural National anunta lansarea primei sesiuni de finantare AFCN 1/2005


INFO ARCult* 
Subiect: Administratia Fondului Cultural National anunta lansarea primei sesiuni de finantare AFCN 1/2005


Administratia Fondului Cultural National (AFCN) a lansat marti, 15 noiembrie 2005, in cadrul unei conferinte de presa, prima sesiune de finantari nerambursabile destinate programelor, proiectelor si actiunilor culturale cu impact national si international.

Pot solicita finantare operatorii culturali cu sediul in Romania:
- persoane fizice care desfasoara activitati culturale (artisti, mestesugari populari etc.);
- persoane juridice de drept privat (de ex organizatii nonguvernamentale);
- institutii publice care organizeaza programe, proiecte si activitati culturale, altele decit cele stabilite ca obligatii sau programe minimale anuale.
Principiile dupa care Fondul Cultural National anunta ca va acorda finantarile sunt promovarea calitatii actului cultural si promovarea mostenirii culturale.

Prioritati strategice strategice stabilite de Consiliul fondului pentru care se vor acorda finantari in perioada 2005-2006 sint:
- sprijinirea creatiei contemporane in toate domeniile culturale si in special a creatorilor aflati la inceputul carierei profesionale
- sustinerea circulatiei internationale a produselor culturale romanesti
- incurajarea initiativelor care pun in valoare patrimoniul cultural
- combaterea degradarii limbii romane.

Valoarea maxima a finantarii acordate unui proiect este echivalentul în lei a 20.000 euro, acoperind de regula intre 50 si 90% din din totalul costurilor eligibile ale proiectului. Diferenta trebuie acoperita din resursele proprii ale solicitantului sau ale partenerilor sau din alte surse in afara celor ale AFCN. Contributia minima solicitata (10%) poate fi acoperita sub forma contributiei in numerar sau in natura.

Suma totala disponibila pentru aceasta sesiune este de 20 miliarde lei vechi.
Proiectele pot avea o durata de maxim 12 luni.

Data limita de depunere a proiectelor pentru aceasta runda este 29 decembrie 2005, ora 16.00.

Selectia proiectelor depuse va fi realizata de o serie de comisii de evaluare si selectie, cite una pentru fiecare domeniu cultural eligibil pentru finantare. Componenta acestora nu este inca stabilita, depunerea candidaturilor/propunerilor pentru experti independenti fiind inca deschisa. Administratia FCN repeta astfel invitatia adresata artistilor, institutiilor publice si organizatiilor culturale de a recomanda specialisti pentru constituirea comisiilor de evaluare si selectie. Acestea vor fi nominalizate la sedinta Consiliului din 7 decembrie 2005.

Lansarea acestei prime sesiuni de finantare marcheaza, potrivit AFCN, inceperea unei etape experimentale de doi ani pentru stabilirea unei strategii de functionare a Fondului Cultural National. In acest scop AFCN anunta o serie de consultari intitulata Platforma de finantare a culturii 2006-2008 menita sa conduca la conturarea acestei strategii. Detaliile despre modul in care va functiona acesta platforma nu se regasesc deocamdata pe site-ul AFCN - cu exceptia unui forum online prin care pot fi transmise sugestiile din partea sectorului cultural - insa pot fi solicitate pe adresa platformadefinantare {AT} afcn.ro.

Mai multe detalii despre aceasta sesiune de finantare sint diponibile pe site-ul ECUMEST la http://www.ecumest.ro/arcult/stire_05_11_17.htm sau in pagina web a AFCN: www.afcn.ro, lansata in cursul zilei de astazi.

Asociatia ECUMEST


*INFO ARCult reprezinta un serviciu de informare a sectorului cultural romanesc in domeniul politicilor si legislatiei culturale, propus in cadrul programului ARCult. Pentru a va inscrie sau sterge din lista de distributie electronica INFO ARCult trimiteti un mesaj avind ca subiect "Abonare/Dezabonare INFO ARCult" la ecumest {AT} ecumest.ro. 
*ARCult - Agentia Culturala Romana este un program al Asociatiei Culturale ECUMEST ce urmareste sa asigure sectorului cultural din Romania asistenta specializata (informare, consultanta, cercetare) in domeniul politicilor si legislatiei culturale, sa faciliteze comunicarea si cooperarea in interiorul sectorului cultural si sa contribuie la o imbunatatire a cadrului in care sectorul functioneaza. Mai multe informatii la www.ecumest.ro/arcult.htm. 
____________________________ 
Asociatia Culturala ECUMEST 
Str. Batistei nr. 14, 020937 Bucuresti 
Tel/fax: 021-319 27 11 
E-mail: ecumest {AT} ecumest.ro
Website: www.ecumest.ro
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/