www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Galeria Noua va invita la vernisajul expozitiei LOUD & CLEA
Iosif Kiraly on Tue, 6 Dec 2005 10:05:38 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Galeria Noua va invita la vernisajul expozitiei LOUD & CLEAR & TOO


 

GALERIA NOUA
photography & new media
curator: Aurora Kiraly
.............
Str. Academiei 15
010012 Bucuresti 1
Romania
Fax: +40 21 3190722
Mobil: +4 0744357007
info {AT} galerianoua.ro
www.galerianoua.ro
 
va invita MIERCURI, 7 DECEMBRIE, ORA 18.00
la vernisajul expozitiei
 

LOUD & CLEAR & TOO
Pipilotti Rist+Caroline Berkenbosch+*S,C,P,F... / Viktor & Rolf+Toek Numan+Saatchi & Saatchi / Marlene Dumas+Ryuichi Sakamoto+KesselsKramer / John M Armleder+Hans van Manen+Fastland / Ground / Pierre Bismuth+Theo Loevendie+Strawberry Frog / 
 
Pierre Huyghe+Steamboat Switzerland+KesselsKramer / Yayoi Kusama+Haukur Tomasson+Jung von Matt / Aernout Mik+Gudni Franszon+Wieden & Kennedy / Gillian Wearing+Yello+NEW® / A.&B. Blume+Fm3+Dou Wei+Yan Jun+International /
 
Candice Breitz+Alex Fahl+KesselsKramer / Christian Jankowski+Chiel Meijering+DDB Berlin / Tamás Komoróczky+Thor Eldon+Heimat / L.A. Raeven+Pupilla+Double Standards
 
[7. 12. 2005 - 15. 01. 2006]

Proiectul reprezinta o colaborare unica intre artisti, muzicieni / compozitori si agentii de publicitate. In acest sens au fost formate 5 trio-uri care au realizat lucrari care combina imaginea si sunetul.

Prin intermediul Loud & Clear TOO Fundatia Bifrons pune in discutie un aspect important: faptul ca agentiile de publicitate sfirsesc prin a ajunge in muzee in timp ce artistii incearca cu greu sa scape de limitarile "cubului alb" pe care il prezinta spatiile galeriilor si muzeelor. Proiectul nu este o confruntare intre arta video si productia video comerciala ci o incercare de a investiga diferentele dintre cultura vizuala a publicitatii si a artei.

Ce se intimpla atunci cind doua forme de expresie vizuala intra in dialog, avind drept punct de plecare aceeasi compozitie muzicala? Pentru realizarea contributiilor muzicale compozitorii s-au familiarizat cu lucrarile artistilor si au luat in considerare faptul ca imaginile vor fi adaugate mai tirziu. La rindul lor artistii au fost liberi sa faca ce doresc, in timp ce agentiilor de publicitate li s-a cerut sa reactioneze la contributiile artistilor vizuali.
 
Premiera completa a proiectului Loud & Clear & TOO a avut loc in octombrie 2005 cind a fost prezentat, aproape concomitent, la Muzeul Ludwig din Cologne, la Tirgul de Arta Cologne, la Centrul de Arta European Chinez din Xiamen si acum la Galeria Noua din Bucuresti.
 
Proiectul Loud & Clear & TOO este primul eveniment din programul "Glimpse of Dutch Contemporary Art" initiat de Galeria Noua si sprijinit de Ambasada Regatului Tarilor de Jos.
 
Galeria Noua este situata pe Str. Academiei 15, in zona Universitatii, vis-a-vis de Universitatea de Arhitectura. Expozitia Loud & Clear & TOO este deschisa pana in data de 15 ianuarie 2006, de miercuri pana duminica, intre orele 11:00 - 19:00. 
 
 
Proiectul Loud & Clear & TOO este produs de: Bifrons Foundation
Expozitie realizata cu sprijinul: Cultura 2000, Art Cologne, Mondriaan Stichting, IFA - institut für Auslands-beziehungen e.V.
                          Ambasada Regatului Tarilor de Jos
 
Sponsor: Connex
Parteneri media: IDEA arta+societate, Biz, Business Review, Ziarul Financiar, Delta RFI
Marketing Communication: add
Partener: RDS
In colaborare cu: BYT, Arts Agency 
 
Pentru informatii, fotografii, achizitii contact: Erika Olea 0723 172850 / infoadd {AT} rdslink.ro 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Galeria Noua este un spatiu de arta contemporana sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, sprijinit de Programul Cultural Elvetian in Romania
 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/