www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Festivalul cARTfilm - concurs de filme video
Matei Bejenaru on Fri, 27 Jan 2006 08:54:52 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Festivalul cARTfilm - concurs de filme video


Asociatia Vector din Iasi organizeaza in perioada 9-11 martie 2006, in cadrul proiectului cARTier, festivalul de film video cARTfilm.

Acesta va cuprinde o sectiune de filme video experimentale si documentare realizate de studiouri de productie, televiziuni si artisti video independenti, precum si o alta realizata printr-un concurs pentru tinerii artisti video din Romania.

Conditii de participare:
- se accepta filme video in format DVD sau miniDV cu o durata de maximum 15 minute.
- data limita de primire a proiectelor (data sosirii in casuta postala de la Iasi) este 4 martie 2006.
- filmele selectate (documentare video, filme de artist) trebuie sa abordeze tematica festivalului cARTfilm
- fiecare film va avea o caseta tehnica (autor, imagine, editor, durata, format video) precum si date de contact (email, telefon mobil) al autorului.
- filmele vor fi trimise pe adresa:
Matei Bejenaru
(pentru festivalul cARTfilm)
Of. Postal 7, Post restant
700830 Iasi, Romania

Selectia participantilor
- filmele video selectate si castigatorii premiilor vor fi anuntate oficial luni, 6 martie 2006.
- organizatorii vor oferi doua premii, pentru capacitatea de a reflecta o anumita realitate sociala si pentru realizare tehnica. Filmele premiate vor fi prezentate pe postul national de televiziune TVR.
- castigatorii premiilor vor fi invitati la Iasi pentru premiera filmelor lor si pentru festivitatea de inmanare a premiilor ce va avea loc pe 11 martie 2006.

Tematica festivalului
Festivalul cARTfilm 1 isi doreste sa creeze o platforma de discutii si dezbateri despre rolul filmului documentar video in prezentarea realitatii sociale. Organizatorii considera ca filmul video poate fi un fin seismograf al regimurilor tranzitorii din societate. Fenomene precum migratia fortei de munca, reconversia industriala or turismul global au schimbat viata comunitatilor, inclusiv a celor din Romania, tara care in ultimul deceniu a exportat o treime din forta sa de munca activa.
De asemenea, noile aspecte ale culturii urbane ori probleme ale vietii rurale din Romania pot fi subiecte de interes.

cARTfim 1 
"Situatii temporare / Temporary Situations"

 Prima editie a festivalului va fi organizata sub conceptul "Situatii temporare" în ideea de a colecta filme video documentare sau experimentale care sa reflecte experiente umane în conditii speciale, unele de limita, aflate sub influenta temporara a unor factori "perturbatori externi". Natura firii umane ne împinge sa ne organizam existenta zilnica catre o situatie cu un nivel entropic minim, unde dezordinea este înlocuita cu acea ordine care de multe ori duce catre banalizare, blazare si mediocritate.  

Filmele video din festival vor fi martorii unor experiente colective sau singulare, limitate în timp, tranzitorii, provocari din care se pot învata lucruri noi ori pentru a da o imagine mai complexa si mai nuantata contextului socio-cultural reprezentat.Pentru informatii suplimentare puteti contacta organizatorii la telefon 0232 237486 (secretariatul Asociatiei Vector din Iasi), pe mobilul 0723 508738 (Matei Bejenaru - director festival) sau pe adresa de email: bmatei {AT} mail.dntis.ro

Mai multe informatii despre festival si proiectul cARTier puteti gasi la adresa www.vector-cartier.roFestivalul cARTfilm este realizat cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elvetian in Romania - Pro Helvetia SDC.

 

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/