www.nettime.org
Nettime mailing list archives

Re: Re: [Nettime-ro] \\ krossing the meta-limnos = lu xu ry
Gabriel Baldovin on Mon, 3 Apr 2006 19:37:00 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Re: [Nettime-ro] \\ krossing the meta-limnos = lu xu ry criza de identitate nu inseamna inapoiat.


  Lasi sa se intrevada ca tu nu ai avea o astfel de criza de identitate. Cel putin dupa aura de aparator a moralei clasice... Nu uita insa ca pe timpul ei de glorie morala asta iti cam lua (tie in special) un one way ticket intr-o corabie vestita. Daca pretinzi ca aceasta criza de identitate ar fi ceva nasol inseamna ca esti un conservator incurabil. Ramai tata in limitele tale bine stabilite si lasa-ma pe mine sa imi caut nelinistit locul.


 de ce +?


  Pentru ca o cultura nu poate fi catalogata ca avansata sau inapoiata. O cultura are criterii doar in ea insasi si nu in alta cultura. De aceea vorbeam doar despre punctul de vedere economic. Intre cultura si economie exista legatura, evident, insa ele is clar diferentiate. Avansarea sau inapoierea se refera la viitorul sau trecutul unei tehnologii, unei stiinte, sau unei experiente inteleasa ca un tot evolutiv. De exemplu retardul mintal este o stagnare a mintii la un anumit stadiu de dezvoltare. Nu inseamna ca acel stadiu e ceva de lepadat.

 crezi ca taranul care face mai tot ce foloseste este inapoiat.

  Treaba e ca nu cred ca cunosti foarte bine lumea taraneasca. Ia un tren personal spre alte directii decat cele spre Brasov sau Constanta si o sa vezi. Dupa cate am inteles nu locuiesti in Romania. Vorbesti din nostalgii in acest caz.
  Nu vad mare diferenta spirituala intre taranul care munceste pe rupte ca sa-si poata permite un trai mai bun si oraseanul occidental care face acelasi lucru ca sa aiba o masina ultimul racnet. Insa pentru faptul ca ultimul poate alege sa nu ia masina, sa poate sa-si schimbe jobul, sau sa fie somer sau taran (in timp ce primul nu poate face avcest lucru) asta inseamna ca are mai multe instrumente de manipulare a realitatii. Deci e mai avansat.

 crezi ca un german este mai avansat decit un roman.
 crezi ca comunismul este mai inapoiat decit capitalismul.

  Deci, din punctul tau de vedere nu exista nici o diferentiere de gen avansat-inapoiat intre lucruri, oameni, sisteme politice etc. Pentru ca daca doua sisteme care au mers pe conceptii filosofice opuse ca principii nu pot fi recunoscute ca superior unul altuia ci egale, cum spui tu, inseamna ca toate lucrurile are all the same. Zdrazvite tavarish. Nu cumva tu esti un idealist ermetist cu pusee agnostice ce risca sa devina un extremist de stanga?  Ca democratia occidentala are belele ei conteaza mai putin. Ideea e ca romanii doresc sa traiasca in ea. Pentru o cat mai buna adaptare in ea e nevoie de strategie si coerenta in actiune. Pot trai si fara ea. Dar nu pot fi si in ea si in afara ei. La fel si pentru un stil de viata nonoccidental. Asta era si fondul problemei.
  In toate replicile tale combati o gramada de idei pe care presupui ca ar fi ale mele. Incercarea ta de a ma invata tu pe mine politica deziluziilor dualiste si depresive e ridicola.
  Ar fi trebuit sa iti dai seama din postarile mele anterioare ca nu sint un fan al capitalismului. Dar e mai bun decat dezumanizarea totalitarismului comunist. In ceea ce ma priveste le resping pe ambele insa pe plan general unul dintre ele trebuie acceptat. De fapt momentan nu exista alternativa. nu pot fii toti anarhisti, negativisti sau revolutionari. Sistemul s-ar prabusi.

 http://www.members.lycos.co.uk/gabald/


 ______________________________________________
http://www.sentimente.ro
Singur? Peste 180.000 utilizatori pentru tine!
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/