www.nettime.org
Nettime mailing list archives

Re: Re: [Nettime-ro] ALINA MUNGIU SI FENOMENUL PITESTI
Gabriel Baldovin on Sat, 8 Apr 2006 13:32:38 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Re: [Nettime-ro] ALINA MUNGIU SI FENOMENUL PITESTI


  Ma intreb dupa ce ma uit pe acest text daca nu cumva Altermedia se refera la media alterata si nu la alternativ media ,asa cum ai credea la prima vedere.
  Se poate vedea aici o atitudine pur medievala despre "drepturile" artei. Cineva are impresia ca poate comanda artistului ca pe acele timpuri si il poate excomunica pe artist pentru ca nu si-a plecat capul in fata seniorului.
    Pierderea credintei pe care o aveti in vedere la tot pasul in acest text d-le Radu Negrescu este o realitate a lumii civilizate. Crestinismul insusi, prin cei mai de seama reprezentanti ai sai atesta samburele de indoiala pe care primitivul, cu religia lui naiva, nu il are. De aceea, cu toata maretia misticismului omului civilizat, consider ca religiile primitive reprezinta adevarata religie. Asta este pretul dezvoltarii inteligentei si a spiritului iscoditor la specia umana. Pana si Isus a avut momentele sale de indoiala. De aceea cred ca si dvs. insiva le aveti (sper sa fiti de acord...) si le proiectati apoi in ceilalti.
    Citesc ceva inedit pe aceasta lista:
   "Spre deosebire de atitudinea antievreiasca sau
 antimusulmana, cea anticrestina nu prezinta astazi niciun risc, permitand
 frustratei autoare o gama cat mai larga de blasfemii"
    Decentza, pioshenia, smerenia eventual, pe care le reclamati sunt valori ale conservarii speciei umane, iar arta contine si valorile dezvoltarii sale respectiv revolta, agresivitatea, nebunia, sexualitatea. Apoi, viziunea indecenta pe care un om o are fata de sacru este o consecinta directa a coborarii sale in spatiul profan. Pe timpul crucificarii lui Isus era o indecenta sa prezinti un zeu in postura de crucificat (pedeapsa ce se aplica criminalilor). Astazi o astfel de ipostaza reprez(i/e)nta inaltimea trairii spirituale. Confruntarea cu vulgaritatea si indecenta este pretul pe care Crestinismul il plateste pentru obiectivarea nevoii omului de a deveni Dumnezeu si creator al universului; toate religiile au oameni pe post de descendenti sau reprezentanti ai divinitatii; Crestinismul si alte religii a argumentat acest lucru prin "decaderea umana" a divinitatii. Insa omul are in sine valorile unui registru ontologic inferior--animalul-- cu doza sa de indecenta si salbatic
 ie. Divinitatea insasi tre buie sa isi asume aceasta transfigurare si nu omul. A deplange faptul ca acesta din urma nu isi manifesta un comportament al unui stadiu pe care nu l-a atins in mod natural (cel divin) dar care manifesta comportamentul unui stadiu pe care l-a depasit si pe care il are in fiinta sa (cel animalic) este un act de excomunicare tortionara. Se simte o anumita nevoie de aliniere si obturare a dezvoltarii libere a unei parti din specia umana. Aveti nevoie de sclavi si de soldati d-le ? Imi permiteti sa va pun la indoiala "perfectiunea morala" si sa va intreb ce vreti sa faceti cu ei?


 {http://www.members.lycos.co.uk/gabald/stencils/armata.jpg - http://www.members.lycos.co.uk/gabald/stencils/armata.jpg}
 ______________________________________________
http://www.sentimente.ro
Singur? Peste 180.000 utilizatori pentru tine!
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/