www.nettime.org
Nettime mailing list archives

Re: [Nettime-ro] urban protest
Gabriel Baldovin on Thu, 1 Jun 2006 12:20:32 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-ro] urban protest


Salut protestul www.atu.org.ro
   Arhitectii si societatea civila din Romania s-au putut coaliza sa salveze un monument dedicat eroilor comunisti dar acum cind centrul orasului Bucuresti va fi tras in sticla de mall si de office nimeni nu prea zice nimic. Critica elitelor romanesti nu trece de teapa lui Ghildus...
   dan
   Text publicat in revista 22 nr 846, 26 mai-1 iunie
   Cit costa spatiul public?
   Piata Revolutiei este in centrul capitalei Romaniei, locul ultimului miting tovarasi stati linistiti, al fostului Senat intors a-casa poporului, fost CC cu scena balconului si elicopterului, in fata Muzeului de Arta fost Palat Regal in care s-a tras cu tancul dupa teroristii pe care nu i-a prins nimeni, unde a vazut Bush curcubee cand cu bagatul in NATO, al Bibliotecii Universitare reconstruita cu HVB cu tot in baza, unde si-a tras Iliescu Salvare Nationala, teapa de marmura cu ghemotoc si portar langa Maniu de bronz cu copac crestin-democrat.
   Piata este acum o parcare, iar monumentul oribil va fi mutat nu ca e oribil, ci ca sa faca loc unui mall.

  __________________________________________________
 Se face un mall? Mallul e palatul capitalismului la fel cum actualul muzeu era palatul regatului. Asa se intampla cu evolutia arhitecturii care reflecta evolutia societatii.
 Oricum cei care au facut mica revolutie franceza in '89 nu au murit pentru spiritul abstractionisto- ascet al lui Guildush si mai curand pentru bunastarea capitalismului. Lasa domn'e sa-l faca. Poate peste 10-20 de ani, cand o sa devenim mai civilizati o sa-l mutam si o sa ne gasim alte simboluri care sa reprezinte refuzul comunismului in '89. Deocamdata astia sintem; niste imbulziti in supermarket dupa promotii. (apropo uitatzi-va bine la capace cand cumparati pentru ca unii se pare ca mananca pe acolo in imbulzela generala...)

 Ce lume pe streetsa!
 http://www.baldovin.as.ro/stencils/becali.jpg

 ______________________________________________
Esti plictisit? Vezi ce anunturi s-au mai afisat la avizier!
http://search.avizier.ro/?q=anunturi
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/