www.nettime.org
Nettime mailing list archives

Re: [Nettime-ro] BOR si noua miscare fascista
Gabriel Baldovin on Mon, 5 Jun 2006 23:51:43 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-ro] BOR si noua miscare fascista http://www.nouadreapta.org/actiuni_prezentare.php?idx2

 Ce-i  de  facut?
     Ce-i de facut?

 Sint unele lucruri de facut in acest moment si altele si de mersul economiei si al civilizatiei. Primele se refera la modul in care copii sunt educati. Daca ii cresti in ideea ca trebuie sa devina maturatori si curatzatori de wc-uri, pentru a accepta aceste pozitii sociale au nevoie de o educatie de sclav. Ca apoi acesti oameni vor lua atitudini de tortionari asta este mecanismul clasic de conversiune a complexului de inferioritate. Oameni educati astfel se duc pe stadioane ca la razboi. Si aici nu este vorba de sublimare ca in cazul oamenilor civilizati sau chiar a sportivilor implicati ci de razboi in toata regula cu extremisti care vin la stadion pentru scandal si nu pentru meciul in sine.

 Sclavul clasic este crescut in spiritul turmei (aviz nostalgicilor spiritului clasic si conservatorilor) cu respingerea vehementa a celui care iese din tipar. O astfel de atitudine este dictata direct de nevoia seniorului (sau superiorului militar) de a controla turma. Daca se cere ca turma sa o ia spre stanga ea trebuie sa o ia spre stanga. Orice abatere trebuie extirpata. A extermina alteritatea, diferenta este un mod al spiritului clasic de a-si exprima adeziunea la un centru politic si la o mentalitate centralista. Individualitatea se pulverizeaza in siguranta masei. Animalele pradate, care reprezinta starea de sclav in lumea animala, aleg si ele siguranta turmei.

 Atitudinile acestea neplacute pentru societate din partea sclavilor este pretul platit de ea pentru faptul ca i-a crescut ca sclavi. Poti sa angajezi psihologi care sa consilieze copiii inca de la varsta prescolara. Frustrarile infantile pot fi astfel ameliorate. Insa ramane o problema: Cine mai spala Wc-urile si strazile? Iata dilema.

 De asta zic ca tocmai speranta antica a lui Aristotel de a se inventa masini care sa faca munca sclavilor este solutia. Asta va veni cu timpul si cu dezvoltarea capitalismului. E o realitate trista dar se pare ca asta este singura cale prin care aceste dileme pot fi rezolvate. http://www.members.lycos.co.uk/gabald/stencils/armata.jpg
 ______________________________________________
Esti plictisit? Vezi ce anunturi s-au mai afisat la avizier!
http://search.avizier.ro/?q=anunturi
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/