www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Muzeul National de Arta al Romaniei
radulescu mirela on Thu, 15 Jun 2006 13:11:16 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Muzeul National de Arta al Romaniei


Reputatul istoric de arta Gary Schwartz 
 vine la ?Intalnire cu Rembrandt?
  
  
  Muzeul National de Arta al Romaniei va invita vineri, 16 iunie 2006, orele 11.00 la conferinta in limba engleza REINTRODUCING REMBRANDT (Reintalnire cu Rembrandt) sustinuta de istoricul de arta Gary SCHWARTZ, expert in opera lui Rembrandt. Conferinta va avea loc in cadrul expozitiei ?Intalnire cu Rembrandt ? 400 de ani de la nasterea artistului. Pictura, desen, gravura din colectiile Muzeului National de Arta al Romaniei si Bibliotecii Academiei Romane?, deschisa la MNAR pana pe 30 iulie.
   Intalnirea se adreseaza nu numai specialistilor din muzee si institutii de arta, ci tuturor celor interesati de opera marelui artist olandez care constituie anul acesta subiectul a nu mai putin de 80 de expozitii aniversare organizate in 15 tari. 
 Va rugam sa confirmati participarea la telefon 314 81 19.
 Gary Schwartz, reputat istoric de arta, specialist in arta olandeza din secolul al XVII-lea, este autorul a zeci de volume si a peste 100 de studii si articole aparute in reviste de specialitate din lumea Intreaga. Printre lucrarile sale se remarca mai multe titluri dedicate operei lui Rembrandt (Rembrandt - all the etchings, 1977; Rembrandt, his life, his paintings: a new biography, 1985), iar monografia compozitiei ?Rondul de noapte?, editata deja in opt limbi, a atins tiraje impresionante.
 A colaborat, ca profesor invitat, cu universitati de prestigiu din intreaga lume precum Harvard University, UCLA sau Hebrew University din Ierusalim. In 1998 a fondat CODART (Consiliul international al curatorilor artei olandeze si flamande, cu sediul in Amsterdam), organizatie pe care a condus-o timp de opt ani si din care face parte si Muzeul National de Arta al Romaniei. 
 Cea mai recenta carte semnata de Gary Schwartz - ?The Rembrandt Book? - urmeaza sa apara in sase limbi de circulatie internationala sub egida unor edituri de prestigiu precum Mercatorfonds, Waanders, Flammarion, France Loisir, Thames & Hudson, Abrams, Lunwerg, Beck sau Biblion.


Mirela Radulescu
Education Curator
Education and Communication Department
The National Museum of Art of Romania
Calea Victoriei 49-53, 010063 Bucharest, Romania
Tel. 00 40 21 314 81 19
Mobile. 00 40 745 070 553
email. mirela.radulescu {AT} art.museum.ro
    radulescu_mirela {AT} yahoo.com
 __________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/