www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] ovidiu fenes
teodor graur on Fri, 11 Aug 2006 20:49:34 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] ovidiu fenes


Din data de 14 august 2006, puteti vedea, la HT003 gallery, expozitia "STAS - Standarde vechi si noi" de OVIDIU FENES (deschidere: 14 august, orele 18.00). 
   
  "STAS"
  (Un proiect de Ovidiu Fenes)
   
  Cand eram mici, ne miram de ce scria peste tot STAS si ACME.
  La HT003 gallery, Ovidiu Fenes a inceput sa elucideze si sa testeze standardele obiectelor reziduale, ale tehnologiilor si tehnicilor apuse, dar inca depozitate adanc in memoria colectiva nestandardizata. Se pare ca STAS este codul din spatele logicii recombinatorii care vede smiley-uri si emoticoane in cutii, utilaje si pe viniluri. Colajul presupune si el o predispozitie a decupajelor de a se reconfigura pe o suprafata complet noua. Noua suprafata este acum o plansa care poate re-evalua, de fapt, istoria tehnicilor si exceselor progresului delimitat. Colajele redescopera pofta almanacelor de stiinta si tehnica pentru tot ce inseamna scule/unelte, motoare/utilaje grele, viteza si descarcari electrice - de fapt, sursa tehno-euforiei actuale.
  STAS-ul, asa cum il stim noi, e totusi, permisiv. El permite imaginarului noi moduri de a imbuca, de a monta si incastra segmentele prefabricate pe care le credeam fixe, sudate si definitive.
   
  ST
  (Stefan Tiron)

 		
---------------------------------
Do you Yahoo!?
 Get on board. You're invited to try the new Yahoo! Mail Beta.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/