www.nettime.org
Nettime mailing list archives

Re: [Nettime-ro] ovidu octav florea adica spam
Popescu Dan on Thu, 21 Dec 2006 08:35:48 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-ro] ovidu octav florea adica spam


Si eu il transform in spam pe acest domn Florea!
             Dan Popescu

----- Original Message ----
From: Baba Popescu <popescu_baba {AT} yahoo.com>
To: Romenian Nettime list <nettime-ro {AT} nettime.org>
Sent: Wednesday, December 20, 2006 11:40:08 PM
Subject: Re: [Nettime-ro] ovidu octav florea adica spam


Perjo si Cosmin ce frumos vorbesc ei.Si ce perfect suna argumentele.PTIU PTIU ....sA NU-I DEOACHE CAREVA...si ce frumos ameninta:pe tipul acela Octavian il spurca si il dadea si mort???pe acest tip il transforma in spam ...foarteeee interesant.Eu credeam ca fiecare are dreptul la opinie dar cind pe unul il ameninti cu moartea pe celalalt il reduci la tacere.....mai sa fie am inceput si eu sa tremur.......

perjovschi dan <perjovschi {AT} yahoo.com> wrote: ovidu octav florea

daca iti inchipui ca prin mineriada verbala o sa-mi inchizi gura te inseli. pentru mine de-acum incolo esti spam. 

dan


Ovidiu Octav Florea wrote:
de data asta chiar am facut-o...fara scop sau interferente freudiene....

Ma auto-citez - "Toleranta zici...progres zici...pai 
mai omule, cate locuri de parcare a-ti facut voi de acolo de unde 
sunteti...etc" - ATI ok?!.... ATI legat...ok?!...zero kills?!... oare?..boaf boaf...trosc...mai tine si un cap in gura si un ciocan peste degete mai "ilettre-ule"

Greseala asta "impardonabila" sa mi-o iertati fiindca impardonabil nu exista...mail-urile voastre imi dau reactii viscerale...graba strica treaba...improvizez...nu ai nici o scuza mai omule...ok...sunt analfabet...dar nu analfabet cultural sau politic!

Ovidiu Octav Florea wrote:
Mai Perjo,
...mai...discursul tau este cea mai buna dovada a mediocritatii facultatilor tale de a intelege ce se intampla un univers...Tu chiar iti imaginezi ca scriind discursuri patrunse de flacari reci (patos la un ritm cardiac 40 de batai pe minut) faci o radiografie a sufletului acestui popor...Eram sa scriu este trist/este dureros...voi evita aceasta greseala...

Am remarcat utilizarea din ce in ce mai frecventa ale unor cuvinte in aproape toate discursurile publice care s-au rostit in acest an de asteptari...prin discurs public, fac referinta atat la oamenii politici, talk-showeri, artisti, agenti comerciali, presedinti de asociatii de locatori, fani ai Stelei, prostituatele de pe Mafgheru. Ei bine aceste aceste cuvinte/termeni au depasit de mult sfera limbajului de lemn (aceasta expresie fiind de lemn ea insasi. Ma intreb in treacat de ce de lemn; lemnul fiind o materie vie) si devin progresiv instrumente de exercitare ale unei dictaturi imposibil de combatut...gandire unica, norme morale, interzicerea (ma intreb daca a manifestarii lor sau chiar a) emotiilor "negative".

TOM_NULI de teapa ta "imprashtuiesc" cu generozitate in toate spatiile citibile, vizibile si "auzibile', lexicul moralitatii impuse a timpurilor noastre...trist/ durerOS/ frustrare/ monitorizare/inginerie/ desfasurator/ toleranta.... dublate de inflexiunea justa a vocii...pentru a putea conclude la modul...este trist, dar nu este nimic de facut...Apartinem unor spatii diferite, timpuri diferite blah blah blah

Pai fratioare daca nu este nimic de facut, de ce nu te retragi?... de ce continuati sa ciuguliti din farfurioara fondurilor publice ingrasate cu banutul celor prosti?!...daca nu mai aveti putere sa luptati...pentru ceva sau pentru noi...ROIU!

...Este trist pentru cine?...pentru noi ca te suportam sau pentru tine fiindca, de fapt nu dam doi bani pe "tine" (nu vorbesc despre persoana fizica)...Este oarecum normal...Tu mai baietas nu ai inteles cum merge lumea...nu ai inteles natura umana...nu ai inteles ca ceea ce numesti tu (fara a numi de fapt, pentru ca habar nu ai despre ce este vorba - am sa te ajut deci) in mod naiv handicap. Este poate sursa de tristete pentru tine dar in acelasi timp poate fi si un factor de evolutie pentru cei incriminati...Fiindca una o alimenteaza pe cealalta. Nu ai inteles ca absolut tot ceea ce doriti voi (vorbe goale, ideologii ciunte, prafuri) are nevoie de cealalta pentru a exista, pentru a-si gasi repere, pentru a-si croi drum!...Nu as mai pierde vremea sa-ti exemplific...dar citindu-te ma simt obligat!

1. Interdictia lui Vadim i-ar da o aureola...Pe naiba...Avem nevoie de Vadim ca pentru a vizualiza un reper (chiar "negativ"-scuze-fiind el)

2. Reforma morala care o astepti de la un popor, nu poate fi infaptuita doar prin vorbe...ar ramane in domeniul abstractului. O valoare se implementeaza mult mai usor intr-un context dialectic, decat daca ramane doar un manifest teoretic al bunelor intentii...o culegere de vorbe goale!

3. O reforma nu se poate infaptui doar criticand...mai trebuiesc propuse si valori noi...iar daca mintile voastre nu sunt capabile sa le descopere...atunci importatile, dar in forma lor autentica (sau demisionati!...poate altii sunt capabili)...Dar asa ceva este prea mult de cerut de la niste tipi de teapa voastra...care se simt obligati sa decripteze si sa reconstruiasca sau chiar cloneze (ca sa nu spun fure), doar pentru a pastra controlul retelelor de "distributie". 

4. De cand ar trebuie sa ne fie rusine de ceea ce numiti voi handicapuri...de faptul ca suntem frustrati,...blah, blah, blah...de emotiile si sentimentele noastre...Nu! Refuz!...Si cred ca stii bine despre ce vorbim... Nici nu va dati seama ce aer stupid si impotent va dau interventiile astea "de bune intentie"...cu un usor iz de resemnare si tristete...Si atunci ma intreb de ce v-am respecta...niste imbuibati, impotenti...de ce ne-am lua dupa niste impotenti...dupa niste tipi care, nu se sfiesc sa-ti bage surubelnitza in pneuri fiindca ai indraznit sa le ocupi parcarea...pentru cinci minute! Toleranta zici...progres zici...pai mai omule, cate locuri de parcare a-ti facut voi de acolo de unde sunteti...Cine va da voua dreptul sa va instaurati drept judecatori/arbitri ai valorilor sociale, culturale! In viziunea mea despre o "societate progresista", credeam ca menirea voastra este de a veghea la respectul unor norme... si nu adaptarea si remodelarea lor dupa chipul si
sensibilitatea voastra...(ma adresez deci institutiilor - fiindca asta ai devenit daca cumva nu ti-ai dat seama...si n-as crede ca esti chair inocent, fiindca multi dintre cei ca tine incaseaza dari)

4) As vrea sa inteleg mai oameni buni despre ce este vorba "in voi sau la voi"...confruntare sau idealism...Pentru ca daca este vorba despre confruntare, atunci asta facem ne confruntam! Adica este clar si "c'est une bonne guere" - vei castiga doar recunoasterea sistemului si pupice in fundulet de la tot felul de lingai, dar niciodata sufletul nostru!...Ori te rog sa-mi raspunzi...la o intrebare...cui se adreseaza arta ta, mai clar spus; in slujba cui te-ai pus?... A sufletelor sau a institutiilor?....Adica ce teren de joc si proba de concurs ti-ai ales?...cross-country sau PISTA DE ATLETISM...DIN TARTAN...CU MASCA DE OXIGEN LA LINIA DE SOSIRE, FOTOGRAFI/PRESA, DUSHURI, RECEPTII!...ADICA AI ALES DIVERSITATEA SAU MONOTONIA...Oricare ar fi alegerea/orientarea ta ca artist, cel putin fa efortul sa vezi altfel lucrurile atunci cand iti exerciti rolul institutional. La jocurile olimpice...au stiut sa evolueze...urmeaza logica pietei (se introduc discipline noi)...care in afara
de caracterul sau economic este si un indicator al tendintelor, schimbarilor sociale...deci au grija sa ofere recunoastere sau cel putin spatiu/vizibilitate si celor care par a fi in minoritate (doar par!)...Fiindca in ciuda rigiditatii voastre, va trebui sa acceptati si formele de cultura care reprezinta majoritati sau minoritati...Si doar debarasandu-te de criteriile tale care (poate fara voia ta) incep sa devina "academice" (riscul profesiunii), vei invata/intelege cu adevarat sensul "celor" pe care le rostesti...adica din blah blah blah, se vor transforma in : toleranta, comunicare, atitudine, "vertebralitate" - he he - cuvantul asta ma sparge!...Vei permite diversitate (nu numai cea a formelor, dar si cea a originilor, continuturilor - fie ca-ti place sau nu)...Si abia atunci iti vei face datoria ca institutie a sistemului (sper ca nu cel de acum...fiindca pe partea asta zau ca nu-ti putem reprosa nimic)...vei integra marginalii...vei asigura diversitatea, vei
revitaliza sistemul...il vei imbogati...(se vor percepe chiar si mai multe taxe stat si vor fi, speram, mai multi bani la cultura si educatie)...ca de aia sunt facute "sistemele" (astea de care tot vorbiti fara a le intelege), ca sa cuprinda tot ce se poate cuprinde...sa ne ajute...altfel domnule Perjovschi va combatem...iar tu si gasca ta de coregrafi rasuflati...ne stergem...la gaura cu voi!...fie din frustare, fie din alte interese!

Ca sa fac legatura intre mail-ul de ieri, cel de azi (si cel de maine - he he)...Asta-i piesa de teatru - "coregraful, sculptorul si oglinda)...- voi exemplifica. 

De cate ori mai dansatorule ti-ai plimbat fundul prin scoli si licee sau cartiere mirositoare sa vezi pustimea (mai bronzata) cum se invart pe un deget, si fac tot felul de acrobatii pe ritmuri de hip-hop!...nu-ti spune nimic..hein?!...dar poate altora le spune!...Si de cate ori le-ai dat vreodata sansa sa se exprime intr-un cadru institutional...sa iasa din nisa marketing gen MTV-ului (day dreaming)...Te-ai gandit vreodata sa tu ca astia pot fi integrati undeva si in ceea ce NUMESTI TU...cultura...te-ai gandit vreodata ca in felul "acesta" ai putea deschide portile teatrelor si celor pe care tu ii numesti analfabeti culturali in momentele tale de "frustrare". Si zau ca discursul meu este mai pragmatic decat pare...pe meleaguri cu cu tipi mai putin destepti decat voi se castiga de mult averi din genul asta de hibridari - casele de produsctie se imbogatesc, altora li se da o sansa sociala si economica!...Te-ai gandi VREODATA mai artistule, ca poate chestia asta ar pune in
coerenta trecutul cu prezentul!?... Ca poate deveni un vector de transmisie a mostenirilor (absurde, bune rele asa cum sunt ele) si de integrare a lor in modernitate... un factor de coeziune intre generatii, categorii sociale si culturi diferite?!...Uite asa doar de dragul progresul si al armoniei sociale, careia ii deplangi asa de tare lipsa...te-ai gandit vreodata mai artistitule cultural!?... Pana si o....(cum sa-i spun)... ca Andreea Marin s-a gandit!...Pai ce facem? : ...obligam oameni la somaj...impunem valori "sistemice"... ne proclamam garantii valorilor culturale...si visam la revolutii!?

....Sau incercam sa ne amelioram cum putem, facem loc tuturor, ne facem viata mai usoara asa cum putem...

Daca sunteti neintelesi aici, luati calea pribegiei asa cum au facut-o altii, dar nu ne impuneti aiurelile voastre..nu mai creati piete virtuale si valori imaginare. Ca artisti puteti face ce vreti...dar ca institutii flacaiasi...sa va intre bine in "cap'shor"...trebuie sa va puneti in slujba frustrarilor noastre...si chiar mai mult, sa faceti in asa fel incat sa exploatati acest filon, sa-l valorizati cumva...asa ca sa dispara frustrarea de care va plangeti! Daca vrei sa deschizi drumuri, lasa "piata" sa aleaga, dar daca vrei sa faci serviciu public/social... atunci...asculta, priveste, gusta, atinge, simte si gandeste!

...Ce-s cu rahaturile astea cu prostitutia...mai Kunsty,...nu tu spuneai ca este tendinta "naturala" a oricarei organizatii!...sa ocupe, sa controleze...blah blah...ei bine tendinta si noul management spune cam asa : faceti loc tuturor (numai asa ne vom consolida puterea si ne vom "imbogati" - crestem forta de munca, diversificam piata...etc...), ...iar daca nu aveti bunul simt sa recunoasteti ca totul poate fi deturnat (pozitiv vorbind as spune nu exista calitati si defecte...ci doar calitati neintelese/nedetectate sau rau utilizate)...si ca de fapt sunteti tot atat de umani (mici, imperfecti, minabili, rai, buni, generosi, geniali) ca si noi...atunci chiar luati omenirea asta mica drept o adunatura de prosti...si ceva imi spune in adancul sufletului meu ca nu sunt de loc ceea ce credeti voi...si ca voi nu sunteti deloc ceea ce credeti sau doriti sa pareti a fi!

Cu alte cuvinte...vreau sa avem in tara asta absolut tot ce mintea umana a reusit "conceptualizeze" - Vadimi, tigani, negri, arabi, musulmani, crestini, romani, hoti, corupti...dementi, aiuriti, excentrici, artisti, manelisti...etc..chiar si "academicieni" cu o conditie...sa ma lase sa respir!

...Iar daca este vorba despre "idealism" sau despre vreo "utopie" cu aspiratii de devenire (in sensul materializarii sale intr-un "ceva" din lumea asta...zau(!),...vremea apostolatului a trecut...!

Auzi...cand vrei sa lupti impotriva..."HANDICAPULUI"...faci un spectacol de dans modern!...he he he ...Sa va fie rusine!...coclitilor (adica vechi, alterat de timp, fara stralucire - ce frumos/reprezentativ/expresiv si plin de viata este limbajul strazii)! 

Diversitatea este singura sansa de " revitaliza" sau "fertiliza" "sistemul"/tarisoara/natia...Ori din ceea ce se spuneti, criteriile voastre nu permit asa ceva...discursurile despre toleranta blah blah blah, o demonstreaza!...Mergeti la un ginecolog sa va scoata matura din fund care va tine loc de coloana vertebrala...dupa care treceti pe la sala...si faceti putin sport pentru tonifierea musculaturii posturale...sa puteti fi bipezi pe bune...adica "verticalitate (alta tampenie nascocita de viermii de salon)...Bai hahalelelor...nu va este putina rusine...ce faceti voi aici...joc de roluri!? 
perjovschi dan 
wrote:
Mihai 

iti impartasesc indignarea. spectacolul din Parlamentul Romaniei inafara de vulgaritate si penibil a acaparat cu totul o discutie grea si necesara despre trecutul nostru recent care ne loveste din cind in cind in cap ca un bumerang. Din pacate Vadim Tudor a fost votat de un milion de romani si dupa cum ai vazut pe aceasta lista ar mai fi candidati care il cred cool. Scoaterea inafara legii i-ar crea o aura nemeritata. Un OTV politic. Nicioadata n-a fost posibil sa i se ridice imunitatea parlamentara semn ca face parte dintr-o agenda mai larga. Populismul legionaroid fotbalistic verde si de dreapta si de stinga este probabil cel mai mare pericol la adresa Romaniei contemporane.
Eu cred ca tu faci ceva impotriva acestei situatii de cite ori reusesti sa creezi, gazduiesti sau produci un spectacol de dans contemporan.

Cosmin
sint total de acord cu tine. de multe ori citind aceasta lista ma incearca o tristete nesfarsita. Imi dau seama ca nu e nimic de facut. Traim pe planete diferite si in timpi diferiti, ne despart cunostinte, practici si intelegeri opuse ale acelorasi lucruri, punctele comune sint vagi iar orgoliile cit casa. 
Mediocritatea este prea harnica.__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/