open studio on Mon, 28 May 2007 22:49:34 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] new event in Loading_Open Lab - GAME OVER


Loading Open LAB va invita vineri 1 iunie 2007, ora 19.00 la evenimentul multimedia GAME OVER - proiect interactiv. 
Artisti Magdalena & Bogdan Pelmus
adresa Loading Open LAB: str. ELIE RADU nr.1, demisol, sect 5, Bucuresti

GAME OVER - instalatie multimedia
concept Magda Pelmus

Un studiu recent efectuat de asociatia Children of the World Protection Inc., in U.S., releva proportia monstruoasa a violentei la copii in raport cu normalitatea. Potrivit acestui studiu copiii au tendinte spre violenta in raport de 96, 72% iar 63, 58% sunt potentiali criminali in serie, restul de 37% fiind un pericol serios nu numai pentru societate dar si pentru ei insisi, studiul aratand ca prezinta tendinte sinucigase.
In primavara anunului 2007 a fost efectuat un test pe un numar de 100 de subiecti de nationalitati diferite si din categorii sociale diverse cu varste cuprinse intre 3 si 16 ani .In urma testului s-a constatat ca in procent de 99, 82% acestia sunt atrasi cu predilectie de jocuri cu caracter violent si de vizionarea filmelor cu continut violent, limbaj vulgar, scene sexuale, arme, crime, etc.
Monstruozitatea nu se opreste aici. Peste 93% dintre acestia au avut dorinta de a imita ceea ce au vizionat si mai mult de 78% dintre ei chiar au recurs la acte de vandalism , 62% la violenta verbala si fizica , batai de strada , 19% dintre ei chiar la suicid si 13% la crima.Acestea sunt cifre reale care ne sperie.
Acelasi test a fost efectuat in urma cu 20 de ani, in 1987 , iar cifrele de atunci ne arata ca numai in procent de 23% subiectii au dezvoltat tendinte cu caracter violent din care numai 2% au dezvoltat tendinte de suicid si 1,02% crime. De aici deducem ca traumele pe care le provoaca societatea in present copiilor sunt mult mai puternice.
Numai in anul trecut am fost martorii a numeroase acte de vandalism si delicventa juvenila pe toate continentele.Fenomenul delicventei juvenile ia amploare pe fondul promovarii excesive a violentei prin: filme, jocuri, ignoranta familiei, presa, locurile de joaca, scoala.
Un studiu derulat in 2004, in randul elevilor a aratat ca 2,5% din elevii de 11-12 ani au consumat cel putin o data marijuana, 0,4% heroina, 0,3% ecstasy, 0,2% cocaina si 0,1 LSD. Consumatori constanti de marijuana s-au declarat 0, 1%, iar de cocaina tot 0, 1%. Infractiunile comise de catre minori au crescut ca incidenta si au cunoscut o diversificare din punct de vedere al formei, aparand astfel noi tipuri de infractiuni, precum cele de natura electronica. In 2005, din totalul de 59.105 invinuiri, 11.400 au fost aduse minorilor (iar 2.188 din acestea au fost pentru infractiuni comise cu violenta). Din numarul total de invinuiri aduse copiilor, furtul reprezinta aproape 80%, talharia 12%, vatamarea corporala 3,59%, iar prostitutia 0,6%.
In 2005, la nivel national, functionau 36 de penitenciare din care doar 2 pentru minori si tineri, precum si 3 centre de reeducare si 6 spitale penitenciar. Numarul copiilor detinuti s-a ridicat, in 2004, la 851 (681 fiind in custodia penitenciarelor si 170 in cea a centrelor de reeducare). Penitenciarele pentru adulti contin sectii speciale, destinate minorilor, acestea detinand majoritatea copiilor condamnati.
?Avand in vedere ca in present procentajul a crescut amenintator, apelam la constiinta maturilor, a celor care detin puterea informatie, a oamenilor de cultura si nu in ultimul rand al mass mediei pentru a cere sprijinul in lupta pentru eradicarea violentei si criminalitatii juvenile.Pentru aceasta cerem interzicerea stirilor, filmelor, jocurilor si a oricarei actiuni cu caracter violent. GAME OVER!? a declarat astazi Jonathan Smash,
presedintele corporatiei Union for a Better Tomorrow, intr-un comunicat de presa care a avut loc cu ocazia sumitului J3 pentru combaterea criminalitatii juvenile.



http://loadinggallery.blogspot.com
       
---------------------------------
Be a better Globetrotter. Get better travel answers from someone who knows.
Yahoo! Answers - Check it out.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/