www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] [Romania-News] Decizia Consiliului Europei: Creationismul n
Alin Cristea on Sat, 6 Oct 2007 12:25:16 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] [Romania-News] Decizia Consiliului Europei: Creationismul nu se va preda in scoli ca disciplina stiintifica


Decizia Consiliului Europei: Creationismul nu se va preda in scoli ca disciplina stiintifica
   
  Robert Veress, Gandul, 6 octombrie 2007
  
Parlamentarii Consiliului Europei au decis, cu 48 de voturi si 25 impotriva, sa ceara statelor membre ?sa se opuna ferm? predarii in scoli a teoriei creationiste ca disciplina stiintifica. Creationismul neaga evolutia speciilor prin selectia naturala si nu poate fi pus pe picior de egalitate cu evolutionismul,.se arata in rezolutia adoptata de joi, de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE). ?Daca nu suntem vigilenti, creationismul poate deveni o amenintare pentru drepturile omului. tinta primara a creationistilor ?in majoritatea lor crestini si musulmani- este educatia. Ei sunt decisi sa-si vada incorporate ideile in curicula scolara, cautand sa le prezinte intr-o maniera stiintifica. 
   
  Dar acest fapt nu ar face decat sa creeze o confuzie in mintea elevilor, care nu ar mai putea face distictia intre credinta si stiinta. Teoria evolutionista nu are nimic de a face cu revelatia divina, ci este bazata pe fapte?, se spune in documentul APCE. ?Nu vrem sa cream o falie intre credinta si stiinta, ci sa prevenim incercarea de a opune credinta stiintei?, a declarat raportorul luxemburghez Anne Brasseur. ?Creationismul a fost pentru o lunga perioada de timp un fenomen aproape exclusiv american. Dar astazi, ideile creationiste s-au raspandit in multe state din cele 47 membre CE: Belgia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia si Marea Britanie?, se arata in raportul d-nei Brasseur. 
   
  http://www.gandul.info/europa/creationismul-preda-scoli-disciplina-stiintifica.html?3930;946909

       
---------------------------------
Need a vacation? Get great deals to amazing places on Yahoo! Travel. 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/