www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Comunicat de presa
office on Thu, 11 Jun 2009 09:11:19 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Comunicat de presa


STUDIO ARTE ESTE DESCHIS DE NOAPTEA GALERIILORSTUDIO ARTE, situat in Str. Episcopiei 2-4, sector 1 (langa ATENEUL ROMAN) va fi deschis de Noaptea Galeriilor si iubitorii de arta vor putea participa la un PERFORMANCE de arta LIVE!

IDENTITATEA LUCRURILOR FARA PRET este titlul performance-ului care reuneste un spectacol audio video. (ora 22)
Artistii participanti sunt Patricia Teodorescu, Delia Popa, Catalin Rulea.


Studio Arte este un artist-run space condus de Patricia Teodorescu.
In acest spatiu lucreaza Patricia Teodorescu. In fiecare an artista pregateste un program ,pentru fiecare luna, subiectiv si personal de instalatii, expozitii, evenimente,   unde invita artisti cunoscuti de care este legata conceptual si artisti emergenti care au nevoie de spatiul ei pentru a-si pune in practica proiectele lor de excelenta.

Artist-run space este un spatiu de expunere condus de un artist . Joaca un rol important si imediat in mediul social, ajutand la restructurarea raporturilor dintre galeriille publice, private si spatiile de expunere muzeale sau alternative, ca si la regenerarea urbana.
Artist-run space este un concept viu care exista in orasele mari :
City Racing (London), BANK (London), BATHAS Internationale (Milwaukee), Sparwasser HQ (Berlin), Vitamin Creative Space (Guangzhou), 16 Beaver (New York), Mercer Union and YYZ Artists' Outlet (Toronto), p-10 (Singapore), Studio Voltaire (London), Cubitt (London), Southern Exposure (San Francisco), Transmission Gallery (Glasgow), Market Gallery (Glasgow),The Embassy Gallery (Edinburgh) Total Kunst (Edinburgh), Generator Projects (Dundee) and OUTPOST Gallery (Norwich).

Patricia Teodorescu  este o artista conceptualista si a studiat sculptura in cadrul Academiei de Arte Frumoase, Bucuresti. Artista lucreaza instalatie, pictura , performance si arta video. Lucrarile sale au fost expuse in:  NGBK Gallery/ Berlin/ Germany ; Casino Luxembourg ? Forum d?art contemporain ; / The Renaissance Society at The University of Chicago / Chicago,USA ; Tate Modern / London / Uk; Contemporary Art Museum St.Louis / US   ; "The Kitchen" / USA;  Sammlung Essl Gallery / Vienna, Austria etc.

Ea se regaseste iconceptual in statementul lui Joseph Beuys care declara in 1979 in Berlin: "Creativitatea nu e monopolul artistilor. Acesta e lucrul crucial de care am ajuns sa-mi dau seama si acest concept mai larg de creativitate este conceptul meu despre arta. Cand spun ca oricine e artist, ma refer la faptul ca fiecare isi poate influenta continutul vietii sale intr-un domeniu particular, fie pictura, muzica, inginerie, grija pentru bolnavi, economie sau altceva. In jurul nostru fundamentele vietii striga/tipa pentru a fi create sau a lise da o forma. Dar ideea noastra de cultura este restrictionata sever deoarece noi intotdeauna am aplicat-o artei. Dilema muzeelor si a altor institutii culturale apare din faptul ca cultura este un camp atat de izolat, iar arta este inca si mai izolata: un turn de fildes in campul culturii inconjurat mai intai de intregul complex al culturii si educatiei, apoi de catre media. ? Conceptul nostru despre arta trebuie sa fie universal si sa aiba natura interdisciplinara a unei universitati, trebuie sa existe un nou department universitar cu un concept de arta si stiinta"

Contact:
Patricia Teodorescu ? 0729 822 072


_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/