www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] vernisaj CIAC - ARK marti 15 septembrie ora 20:00 / Colecti
Irina Cios on Sat, 12 Sep 2009 13:56:13 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] vernisaj CIAC - ARK marti 15 septembrie ora 20:00 / Colectia NU E DE VANZARE - NOT FOR SALE Collection


Centrul International pentru Arta Contemporana, Bucuresti

 

va invita marti 15 septembrie la ora 20:00 la vernisajul 

 

Colectia "NU E DE VANZARE" / 

"NOT FOR SALE" Collection

 

Artisti: Dan ACOSTIOAEI, Andrea HAJTAJER, Dima OBOROC, Bogdan TEODORESCU, Mihai VERESTIUC si altii

 

Curator: Catalin GHEORGHE

 

15 - 21 septembrie 2009

Galeria THE ARK subsol - Calea Rahovei 196A, sector 5 Bucuresti

Program de vizitare Marti - Duminica 11:00 - 19:00. Luni inchis

 


--------------------------------------------------------------------------------

"In contrast cu tendintele hegemonice de intelegere a artelor vizuale ca sector al industriilor creative, respectiv de abordare a artei ca practica de business si de marketing, expozitia propune o imersiune in sensurile critice, simbolice, afective si sociale ale continutului creativ. 

 

Vizand o critica a hiper-comercializarii artei, prin punerea in scena a tipurilor alternative de contravaloare pe care le poate avea lucrarea de arta (obiectul ca valoare estetica, mesajul ca valoare semiotica, functionalitatea ca valoare sociala si altele), expozitia se defragmenteaza intr-o serie de instalatii-si-interventii care se adreseaza, mai curand decat interpeleaza ideologic, ca diferente comunicative.

 

Caracterul eterogen al lucrarilor expuse indica "practici" diferite de intelegere a conceptualizarii si instrumentarii limbajului idiomatic al artei. Ca atare, fiecare lucrare din aceasta colectie subiectiva si deschisa poate fi considerata o interventie spatiala care creeaza scurt-circuite heterotopice. Spatiul se auto-expune ca naratiune, descriere, interpretare, respectiv ca experiment de atitudine.

 

Daca la nivelul unei negocieri de perspectiva am putea privi "arta" ca pe o economie creativa de tip non-profit, asadar nu ca o marfa de vanzare si nici ca un serviciu creativ de tip business-to-business, atunci am putea viziona si "colectia" ca mod de mediere a unei poetici cotidiene de rezistenta si emancipare fata de cotarea pe piata a mesajelor artistice." Catalin Gheorghe


--------------------------------------------------------------------------------

 

Expozitie realizata in cadrul proiectului CIAC: SPATIU EXPERIMENT derulat in parteneriat cu The Ark - Bursa Marfurilor si realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National. 

 

SPATIU EXPERIMENT consta in organizarea, lansarea si derularea unei suite de patru evenimente de arta vizuala care se desfasoara pe parcursul lunii septembrie prilejuind cate un vernisaj pe saptamana. La realizarea proiectului participa patru curatori care pornind de la un concept propriu propun o selectie de artisti activi in Romania.

 

Primul proiect expus in perioada 8 - 14 septembrie: doar lasii mor fara sa se distreze.. / only cowards die without having fun.. a fost propus si realizat de curatoarea Anca Mihulet si i-a antrenat pe artistii: Dragos Badita, Katja Lee Eliad, Delia Popa.

 

Suita de evenimente doreste sa prilejuiasca publicului nu doar o intalnire cu energii artistice si curatoriale proaspete ci si o explorare a unui nou spatiu de arta contemporana: Galeria The ARK.


--------------------------------------------------------------------------------

 

Cum se ajunge?

 

Mijloace de transport in comun: 

tramvaiul 32, de la Piata Unirii la Piata George Cosbuc

autobuzele 136, 385, Calea 13 Septembrie statia de la MNAC

 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/