www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Media hacking in societatea spectacolului//dezbatere public
Rarita Zbranca/ AltArt on Tue, 1 Nov 2011 09:08:55 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Media hacking in societatea spectacolului//dezbatere publica//Cluj, 3 noiembrie, 18.30


*Media hacking in societatea spectacolului -- dezbatere publica*
*cu Hans Bernhard/Ubermorgen.com (AT), Aleksandra Hriszfeld (PL), István Szakáts (RO)*

*3 noiembrie, ora 18.30
Cluj, Fabrica de Pensule, studio et I*

In cartea sa "Societatea spectacolului" din 1967 Guy Debord anunta ca reprezentarea a ajuns sa inlocuiasca realitatea, colonizand total relatiile sociale. Fenomenul este mai vast decat pare la prima infatisare, incorporand deja si discursul de putere: dimensiunea politica a spectacolului generat prin media este cat se poate de aparenta daca ne gandim la conceptul de "guvernare vizibila". In acest context media hacking devine un instrument politic, si hackerul (media) un factor politic. Dezbaterea va cauta sa acopere aspecte teoretice si practice ale prezentei individului si posibilitatile lui de a genera discurs (politic) prin hacking.

Invitati: Hans Bernhard/Ubermorgen.com (AT), Aleksandra Hriszfeld (PL), István Szakáts (RO). Dezbaterea va avea loc in limba engleza.

Dezbaterea este organizata de Fundatia AltArt in cadrul proiectului "Re:make - rethinking media art in collaborative environments" (www.remakeme.eu). Re:make are la baza( o serie de cerceta(ri realizate în ultimii ani de MONOSKOP, un grup de teoreticieni angajat,i în studiul contextului social al evolut,iei istorice în artele media, în special în zona Europei centrale s,i de est. Proiectul este co-finantat de Uniunea Europeana prin programul Cultura 2007-2013 si de Administatia Fondului Cultural National din Romania.

Hans Bernhard este membru al colectivului Ubermorgen (http://www.ubermorgen.com), ale carui productii includ arta conceptuala, pixel painting, instalatii, net art, scultptura si activism digital (media hacking) si pun in discutie teme ca democratie, drepturi si comunicare globala.

Aleksandra Hriszfeld (PL) este artista media (http://hirszalex.art.pl/) si doctoranda in filosofie a Universitatii din Varsovia. Artista in rezidenta la Cluj, Aleksandra realizeaza proiectul "IDEA REMAKER. From the society of spectacle to the society of information noise", o reinterpretare a filmului lui Guy Debord "The society of the Spectacle" (1973).

István Szakáts este artist media si curator, presedintele Fundatiei AltArt. Este autor si producator a numeroase filme, productii TV si proiecte de arta digitala.

Fundat,ia AltArt
c/o Fabrica de Pensule
Str Henri Barbusse 59-61
400616 Cluj, Romania
tel (+4)0723263072
office( {AT} )altart.org
www.altart.org

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/