www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] reminder - termen limita 5 septembrie: Orasul Vizibil 2012
Rarita Zbranca/AltArt on Tue, 4 Sep 2012 10:42:48 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] reminder - termen limita 5 septembrie: Orasul Vizibil 2012 - concurs de lucrari artistice pentru spatiul public


*reminder: termen limita 5 septembrie *

/*Ora**s**ul Vizibil 2012. */*/Cultura ca sistem de operare/*
*concurs de lucrari de arta contemporana pentru spatiul publi**c
//*

âOrasul vizibilâ invita artisti sa problematizeze spatiul public urban propunand lucrari de arta contemporana cu tema "*/Cultura ca sistem de operare/*". Incepand din acest an, concursul aredoua sectiuni: *I. Interventii artistice* si II. *Lucrari pentru spatii de afisaj public *- panouri afisaj, ecrane LCD pentru anunturi comunitare, ecrane video stradale, vitrine.

Tipuri de lucrari acceptate: Sectiunea I: *mobilier urban, pavilioane sau interventii temporare, instalatii, performance* etc; Sectiunea II: *afis, billboard, video* (pentru video screen), *proiect LCD* (pentru ecrane LCD).

Orasul Vizibil face parte dintr-o serie de proiecte care abordeaza incremental, prin procese culturale si sociale, diferite aspecte ale vietuirii urbane. Intentia finala a acestor proiecte este de a imagina modele de dezvoltare sustenabila a mediului urban din Cluj. Acest proiect propune regandirea modurilor de acces, utilizare si control asupra spatiului public. Interventiile culturale propuse de artisti vor sustine: dezbaterea publica, reaproprierea spatiului public si cultura ca factor esential al actului social. Detalii espre editiile anterioare ale proiectului gasiti online la _www.altart.org/orasulvizibil_.

*Termen limita:*

*5 septembrie 2012*

*Modalitatea de trimitere a lucrarilor pentru concurs:*

**

Inscrierea se face prin trimiterea schitei/machetei lucrarii propuse si a unui formular de inscriere pentru fiecare lucrare, prin e-mail la _orasulvizibil {AT} gmail.com_. Formularul de inscriere poate fi descarcat de pe pagina_www.altart.org/orasulvizibil_.

Pentru informatii complete legate de participarea la concurs va rugam sa cititi regulamentul pe http://www.altart.org/orasulvizibil/?page_id=568.

*Expunere:*

Interventiile artistice trebuie sa fie realizate/instalate in perioada 21 septembrie â 30 octombrie 2012. Lucrarile din categoria afisaj vor fi expuse minim o luna (in perioada octombrie - noiembrie 2012), dar pot ramane in unele locatii pe timp nelimitat. Lucrarile tiparite (ex. billboard-uri, afise etc) vor putea fi expuse in mai multe locatii din oras, in special in vitrine si pe panouri outdoor.

*Premii:*

Vor fi selectate si expuse in spatiul public 7-10 lucrari. Autorul fiecarei lucrari selectate va primi un premiu de 1800 lei (suma bruta).

Costul de productie al unei lucrari nu poate depasi 1500 lei la sectiunea /I. Interventie artistica/ si 500 lei la sectiunea /II. Lucrari pentru spatii de afisaj/.

**

*Juriu: *

Alina Banu â expert comunicare outdoor, Firma 9

Oana Buzatu â expert comunicare/ purtator de cuvant, Primaria Cluj-Napoca

Eugen Panescu â arhitect/urbanist, planwerk

Mihai Pop â curator/Galeria Plan B

IstvÃn SzakÃts â curator/presedinte Fundatia AltArt

*Un proiect: *Fundatia AltArt**

*Parteneri: *Municipiul Cluj-Napoca, TATAIA

*Finantator*: Administratia Fondului Cultural National, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca

*Contact:*

Fundatia AltArt

Str. Henri Barbusse nr. 59-61/5, 400616 Cluj

Tel: 0724 510464

www.altart.org_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/