alexandra croitoru on Fri, 19 Apr 2013 13:00:59 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Anca Munteanu Rimnic si Delia Popa la Salonul de proiecte / joi 25 aprilie, ora 19.00


Anca Munteanu Rimnic si Delia Popa la Salonul de proiecte

Vernisaj: joi, 25 aprilie, ora 19.00

Perioada: 25 aprilie â 2 iunie 2013
Salonul de proiecte a lucrat inca din sezonul trecut cu artistele Anca Munteanu Rimnic si Delia Popa la dezvoltarea unor proiecte care s-au concretizat in expozitia de fata. Daca Anca Munteanu Rimnic a fost invitata sa faca o propunere cu prilejul expozitiei Global fara globalizare, Delia Popa a fost una dintre artistele selectate in urma Open-Call-ului 2011/2012. Din diverse motive, cele doua propuneri nu au putut fi duse la bun sfarsit in cadrul expozitiilor amintite, dar Salonul de proiecte a sustinut cu consecventa aceste demersuri.


Lucrarea Deliei Popa intitulata We, Our Friends and Us: o piesa de teatru in mai multe monitoare este o instalatie nascuta in urma unor discutii pe teme aparent divergente precum activismul civic si spiritualitatea, pe care artista le-a purtat cu diverse personaje din cercul ei de cunoscuti. Astfel s-a nascut ideea unor interviuri cu prieteni si oameni care o inspira. Cei sapte intervievati â care actioneaza in sfera sociala pe âfronturiâ diferite â sunt prezentati ca pseudo-personaje cum ar fi âArtistul feminist ateuâ, âArtista budistaâ sau âInginerul crestinâ. Delia Popa grupeaza interviurile in patru acte dupa modelul unei piese de teatru: âpersonajeleâ vorbesc indirect unele cu celelalte, iar fiecare interactiune intre âpersonajeâ constituie un moment dramatic.


Pentru prezentarea de la Salonul de proiecte, Anca Munteanu Rimnic a pregatit doua lucrari care reflecta perceptia ei despre Romania, plecarea din tara, precum si incercarea de a intra in relatie cu spatiul de expunere. Cladirea Salonului de proiecte a gazduit in trecut un depozit de hartie. Pe podea se pot observa in continuare urmele acestui trecut, amprentele vizibile in spatiu constituind premisa unei interventii site-specific. In conexiune cu aceasta interventie, artista a dezvoltat o lucrare bazata pe interactiune si performance: o instalatie video in care sase femei improvizeaza pornind de la diverse concepte propuse de artista, alcatuind impreuna o coregrafie de âboceteâ. Proiectul Ancai Munteanu Rimnic este realizat cu sprijinul Goethe Institut Bucuresti, urmand ca in 2014 sa apara si o carte de artist la editura Distanz Verlag, Berlin, care va pune in relatie experientele personale ale artistei cu reflectiile ei asupra societatii actuale.

Multumiri speciale: Galeria PSM Berlin
-----
Salonul de proiecte si-a inceput activitatea in 2011 si este o initiativa a Magdei Radu si a Alexandrei Croitoru ce beneficiaza de sprijinul financiar si logistic oferit de MNAC. Aceasta initiativa isi propune realizarea unor expozitii, prezentari si dezbateri focalizate asupra artei contemporane din Romania, punand productiile tinerilor artisti intr-un context generational mai larg.


Salonul de proiecteProgram de vizitare: miercuri â duminica, 10.00 â 18.00
Cladirea MNAC Anexa, Calea Mosilor, nr. 62-68, etaj 2, Bucuresti

www.salonuldeproiecte.ro

www.facebook.com/salonuldeproiecte

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/